Наречен “Първият, този дизайн е не само на първата 3D

...
Наречен “Първият, този дизайн е не само на първата 3D
Коментари Харесай

Къща, построена за 48 часа

Наречен “Първият ”, този дизайн е освен на първата 3D принтирана къща в Чехия, само че тя може да плава и по вода. Може да бъде издигната в границите на 48 часа, спестявайки до 50% от всички строителни разноски със доста понижаване на излъчванията на въглероден диоксид.

Това взаимно създание, на скулптора Михал Трпак и строителното общество „ stavebni sporitelna ceske sporitelny “ (чешка спестовна банка), е уместно за живеене в провинцията или в града. Площта му е 43 кв.м. и разполага с три стаи: баня с тоалетна, хол с кухня и спалня. Гаранцията е 100 години.

" >

 

Построен седем пъти по-бързо от стандартните къщи - в действителност със скорост 15 см в секунда - домът се отпечатва благодарение на скобирана роботизирана ръка. Това освен подсигурява, че има няколко пъти по-малко строителни боклуци, само че и процесът генерира до 20% по-малко излъчвания на CO2.

Специално основана бетонна примес - обогатена с нано-полипропиленови нишки и пластификатори - се употребява за основаване на структурата за по-малко от два дни. След беше отпечатан през юни 2020 година, цялостният план ще бъде приключен след два месеца.

„ В бъдеще притежателите могат да разрушат постройката, откакто е изчерпала живота и да я отпечатват още веднъж със същия материал “, споделя Михал Трпак.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР