Наравно с политическите вълнения, цената на газа продължава да бъде

...
Наравно с политическите вълнения, цената на газа продължава да бъде
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Цената на газа; Павец "Чаира"; ток от ВЕЦ

Наравно с политическите безредици, цената на газа продължава да бъде най-горещата тематика в енергийния бранш, в интернет и изобщо на континента. През миналата седмица имаше единствено в границите на 3 дни на най-големият показател в Европа, откакто " Газпром " понижи доставките към Германия, Франция и Италия. Което от своя страна хвърля в шах процеса на нагнетяване на газовите складове в Европа, които в случай че не се изпълнят до зимата, ще слагат под въпрос отоплителния сезон. Проблемът е, че всички сигнали от Москва от последните няколко дни сочат, че може да се стигне надалеч с потреблението на коза (природния газ) в ръката им.

В тази и връзка Германия стегна ситуацията с национализирането на Gazprom Germania и

В България може би най-значимата тематика от седмицата беше обвързвана със старта на плана за язовир " Яденица ", който ще направи. Това обаче се случва посредата на съществени политически стълкновения в Народното събрание, правещи бъдещето на министър Александър Николов извънредно неразбираемо отсега нататък.

Отделно от това, от началото на година има наклонност ВЕЦ-овете в България да създават доста по-малко ток, в сравнение с през 2021г., което при сегашните цени на борсата е равно на най-малко 300 млн. лева Главната причина за това, е че огромните хидроцентрали на Националната електрическа компания (НЕК), наедно с ПАВЕЦ, не са произвели задоволително електрическа енергия по отношение на стандартите от предходната година. Именно поради това от Капитал анализирахме преваляванията в България до момента през годината и ги сравнихме с тези през предходната за същия интервал, а в допълнение бяха заложени въпроси на НЕК каква е тяхната позиция по тематиката. От компанията доставиха забавен размер от данни за работата и преваляванията.
По-малкото превалявания удрят по производството на ток от Водноелектрическа централа Фотограф: Георги Кожухаров Реклама
И ОЩЕ
Потенциалът на България за вятърна сила още не е отключен Фотограф: Цветелина Белутова
ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ:
Реклама Свързани публикации Заради високите цени износът пораства с една трета и към април 13 юни 2022, 15:57 КЕВР понижи цената на газа с съвсем 13% от през днешния ден 10 юни 2022, 13:41 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Евгени Ахмадзай
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР