Нарът е вид широколистно дърво или храст от род Punica

...
Нарът е вид широколистно дърво или храст от род Punica
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Салата Мъжко достойнство

Нарът е тип широколистно дърво или шубрак от жанр Punica или неговият плод.
Растението е сухолюбиво и идва от Иран и централна Азия, до Хималаите. То е пренесено до Армения, средиземноморските райони, югоизточна Азия, тропическа Африка и югозападните елементи на Съединени американски щати. На доста от тези места то се отглежда особено за ядливия си плод.
Дървото пораства до към 8 метра, само че рядко стига до толкоз. Там където се е засадило единствено, без човешки грижи, постоянно става шубрак или ниско дръвче. Листата му са дребни, продълговати и тесни – дълги са 3 – 7 см дълги и са необятни 2 см. Цветът му е оранжево-червен, наедрял с пет листа (понякога повече при култивираните растения).
Плодът е кълбовиден, огромен колкото портокал или грейпфрут, с жълта до червеникава кора. Под кожата, месото е жълтеникаво. Във вътрешността се съхраняват десетки розови, червени или винени сочни зърна, които съставляват семената на нара. Целите зърна са ядливи, на усет сладки или леко кисели.
Този плод прави кожата ви невероятна
Нарът вирее в сухи региони и не обича влага, защото в такава почва елементарно бива нападана от гъбични болести. Понася слана до към -10°C.

Нарът е определян като „ лекарство “ и „ антибиотик “, който укрепва доста имунната система и защищава от разнообразни заболявания. С някои от своите съставки, той е потребен за сърцето, намалява холестерола, спомага за това да не се развиват ракови кафези и балансира кръвната захар. Той съдържа и доста антиоксиданти.
Спомага за разширение на кръвоносните съдове, а също и блокира ензимът „ АСЕ “, в резултат на което се вижда и намаление на кръвното налягане. Кората на нара съдържа алкалоид, танин и гликозид, които оказват помощ при битката с глистите. Също по този начин кората е „ палач “ на вируси и микроби. Помага и при кожни инфекции и рани. Друго свойство на нара е, че дава сила и отстранява умората.
Хората с ниско кръвно не би трябвало да пият сок от нар, тъй като той има свойството да намалява кръвното налягане.
В рецепта на деня ще ви истинска салата с нар и авокадо.
Необходими артикули Авокадо - 1 бр.
Корен от целина - 1 бр.
Манго - 1 бр.
Шам фъстък - половин чаена чаша
Нар - 1 чаена чаша на зърна
Сок от нар - половин чаена чаша
Преварена вода - половин чаена чаша
Лимонов сок - 5 супени лъжици
Нишесте - 1 супена лъжица
Захар - 3 супени лъжици
Ром - 1 супена лъжица

Начин на подготвяне 1. Коренът от целина се обелва и настъргва.
2. Обелете мангото и авокадото от корите, отстранете костилките.
3. Нарежете плодовете на дребни филийки и ги сложете хубаво върху паница за сервиране.
4. Изсипете 2 супени лъжици лимонен сок.

5. Изсипете половин чаена чаша сок от нар и останалия лимонен сок в дребна тенджера, прибавете захар и семена от нар. Оставете го да кипне.
6. В обособена купа разредете нишестето в студена преварена вода. Изсипете разредено нишесте във врящ сос от нар на тънка бликам. След като сосът се сгъсти, незабавно го извадете от печката (не би трябвало да кипва).
7. Оставете соса да изстине, след което изсипете ром в него.
8. Изсипете дресинга за салатата.
9. Отгоре поръсете нарязани шам фъстък.
Празничната рецепта за салата за мъже се състои от артикули от афродизиак, тъй че салатата е идеална освен за празничен празник, само че и за сантиментална вечеря за двама. Салатата ще се хареса на тези, които избират вярната храна за себе си.
източник: lozhka.su
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР