Нарът е разкошен плод. Той идва от Близкия Изток, но

...
Нарът е разкошен плод. Той идва от Близкия Изток, но
Коментари Харесай

Здравословните ползи от консумацията на нар

Нарът е луксозен плод. Той идва от Близкия Изток, само че се среща и по Средиземноморието и Азия. Червените му семена, съдържащи живителни сокове, са цялостни с витамини, минерали и потребни субстанции.

Консумацията на нар защищава от сърдечносъдови болести, висок холестерол, а антиоксидантите в него се борят със процесите на стареене в организма, от време на време водещи до рак.

Защо би трябвало да консумираме нар по-често?

Нарът е мощен против простуда и грип

Антивирусните свойства на нара са толкоз мощни, че освен борят елементарните вируси, само че и вируса на HIV. Това са установили американски учени в особено изследване.

Авторите на проучването акцентират лечебните свойства на нара и поучават хората да го употребяват по-често.

Нарът е мощен против рака

Антиоксидантите в нара потискат развиването на ракови кафези и образуването им в туморни маси. Според проучванията, нарът е потребен в битката с рака на дебелото черво, рака на гърдата, на белия дроб, на кожата, на простатата, както и против левкемията.

Нарът поддържа сърдечносъдовата система

Антиоксидантите в нара разрешават на сърцето и съдовете да работят обикновено. Те обезвреждат свободните радикали, причиняващи болести и усложнения в работата на сърцето.

Полифенолите в нара имат изключителни свойства в предпазването на стените на кръвоносните съдове. Освен това играят роля в намаляването на равнищата на неприятния холестерол.

Нарът понижава възпалението в ставите

Възпаленията в ставите са доста мъчителни и постоянно водят до качествени промени на ставата и хрущяла.

В нара се съдържат голям брой ензими, които работят за понижаване на негнойните възпаления в тялото и по-специално артритните възпаления на ставите.

Нарът има невероятни антибактериални свойства

Подобно на меда, нарът има страхотни антибактериални свойства. Той работи противовъзпалително и убива болестотворните бактерии и микроорганизми.

Изследователи от Южна Америка откриват по време на изследване, че екстрактите от сока от нар имат мощно широкоспектърно деяние против редица бактерии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР