Нарът е един от най-здравословните плодове Стресът не е нещо,

...
Нарът е един от най-здравословните плодове Стресът не е нещо,
Коментари Харесай

10 храни, които помагат да се справим със стреса

Нарът е един от най-здравословните плодове
Стресът не е нещо, което се случва единствено в главата ни. Той доближава съвсем до всяка част от нашето тяло. И колкото и да се опитваме да направляваме страстите си и обстановките в живота си, ние непрекъснато сме под някакво напрежение, написа здраве.то.
Има разнообразни способи да се оправим със напрежението. Един от тях е посредством консумирането на избрани храни, които противодействат на хормона кортизол. Ето 10 от тях:
1. Папая
Плодът се употребява за лекуване на разнообразни положения. Наричат го плодът на ангелите. Съдържа витамини А, В и С, а от минералите - калций, калий, желязо, фосфор, мед, цинк, магнезий.
2. Брюкселско зеле
Брюкселското зеле е добър източник на Омега 3 мазнини. Съдържа също витамините А, С и В, калий и калций, желязо, магнезий, натрий и фосфор. Притежава и тонизиращ резултат - оказва помощ за облекчение на напрежението и напрежението.
3. Червена чушка
Намалява напрежението и подтиква обмяната на веществата.
4. Броколи
Те са една от седемте супер храни. Спомагат за общото положение на организма като набира нужните витамини и минерали. Те са също и идеално оръжие против напрежението.
5. Карфиол
Карфиолът е зарзават, който може да консумирате в сурово положение на салати, на пюре или в готвени ястия.
6. Мюсли
Богати на фибри и доста подобаващи за начало на деня, те ще ви заредят с нужната енергиядо идващото ви хранене.
7. Домати
Богати на витамин С, доматите са подобаващи за вашия режим и защищават от редица болести. Те понижават риска от меланхолия и то с близо 50%. Ликопенът в тях усъвършенства психическото здраве посредством понижаване на окислителните процеси в мозъчните кафези.
8. Череши
Наричат ги здравословните бонбони. Те са с високо наличие на мелатонин и ще създадат съня ви спокоен.
9. Сладки картофи
Те ще задържат по-дълго възприятието ви за задоволеност. Сладките картофи са мощен антиоксидант и стабилизират кръвната захар.
10. Нар
Нарът е измежду най-здравословните плодове на земята. Съдържа редица потребни растителни съединения, несравними с други храни. Плодовете от нар се употребяват от хилядолетия като медикаменти. Те са с най-ниското наличие на захар, което ги прави желани, както за десерти, по този начин и като добавка към салата. А чаша сок от нар може да ви обезпечи 40% от нужното количество фолиева киселина за деня
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР