Нарастват приходите на бизнеса, работните места и заплатитеИКТ индустрията в

...
Нарастват приходите на бизнеса, работните места и заплатитеИКТ индустрията в
Коментари Харесай

Рекордна 2018 година за ИКТ индустрията в България

Нарастват приходите на бизнеса, работните места и заплатите

ИКТ промишлеността в България бележи растеж във всички браншове през 2018 година (снимка: CCO Public Domain)

Българската ИКТ промишленост реализира исторически връх както в оперативните доходи и в броя на работните места, по този начин и в заплащането през 2018 година, сочат предварителните данни от разбор на организация CBN Pannoff, Stoytcheff & Co, който обгръща 15 000 ИКТ компании в 432 обитаеми места.

Ръстът в приходите в ИКТ промишлеността в България по отношение на миналата година е с цели 1,32 милиарда лв.. Работните места в ИКТ бизнеса се усилват за година с над 5000, а  фирмите от промишлеността, минали границата от 250 чиновници, са към този момент цели 50, оповестява блогът на CBN.

И продуктивността, и заплащането означават нови по-високи стойности. През 2018 година един чиновник в промишлеността е получавал приблизително на година с към 8000 лв. брутно заплащане повече от 2015 година, при растеж на продуктивността за същия интервал с към 20 000.
още по тематиката
Ръст има във всички браншове на промишлеността – от дистрибуторския бизнес, систематичните интегратори, дилъри и риселъри до центровете за световни услуги, хостинг, интернет и софтуерни снабдители.

В разбора прави усещане, че наред с взрива на нови работни места в Пловдивска и Варненска области (които съвсем се изравняват), растеж на работните места в ИКТ бизнеса има даже и в по-слабо развитите райони в страната като Видинска и Врачанска области, както и в области, в които промишлеността е към момента малко застъпена като Кърджалийска и Смолянска.

Всички тези положителни резултати за ИКТ промишлеността в страната идват на фона на проблематични обстановки в основни национални осведомителни системи и промяна на концепции за бизнеса със загуба на запас, което демонстрира към момента слабата връзка сред ИКТ бизнеса и публичните структури, отговарящи за дигитализацията на институциите, заключава CBN.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР