Нарастващото търсене на вятърна и слънчева енергия в САЩ са

...
Нарастващото търсене на вятърна и слънчева енергия в САЩ са
Коментари Харесай

Защо енергията от възобновяеми източници всъщност спасява човешки животи?

Нарастващото търсене на вятърна и слънчева сила в Съединени американски щати са помогнали за предотвратяването на преждевременната гибел на до 12 700 души сред 2007 година и 2015 година. Това сочи ново изследване на Nature Energy, представено от Business Insider.

Повишеното ползване на чистата сила води до понижен риск от излагане на нездравословни излъчвания от електроцентрали, изгарящи горива, както и редуцира количеството на замърсяващи въздуха частици. Те са известни като PM2.5 и за тях е открито, че повреждат белите дробове, показват създателите на отчета.

Но вятърът и слънчевата сила не са единствените фактори за това. Помогнали са още увеличението на регулациите и смяната в настройките на пазарите.

Авторите на проучването оповестяват, че излъчванията на серен диоксид са паднали от съвсем 10 милиона тона през 2007 година до 2.7 милиона тона през 2015 година

Причината - инсталациите на въглища са били задължени да извършат реконструкции, с цел да дават отговор на стандартите за качество на въздуха.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР