Нарастващият публичен дълг на Китай и тревожното състояние на икономиката

...
Нарастващият публичен дълг на Китай и тревожното състояние на икономиката
Коментари Харесай

Прогнозите за състоянието на китайската икономика се влошават

Нарастващият обществен дълг на Китай и тревожното положение на стопанската система му доведоха до преразглеждане на упованията за китайските държавни облигации. Рейтинговата организация Moody`s удостовери рейтинга А1 на Китай, само че намали вероятността му от постоянна на отрицателна.

Това решение значи, че анализаторите виждат по-вероятен сюжет локалните и районните управляващи и държавните предприятия да се сблъскат с проблеми, които ще ги принудят да се извърнат към държавното управление за помощ. Moody`s също показва нараснали опасности за средносрочните темпове на напредък.
 Икономиката на Китай върви към дефлация
Икономика №2 върви към дефлация

Има няколко съществени провокации, които висят пред страната

Анализаторите на организацията чакат растежът на Брутният вътрешен продукт на Китай да бъде 4 % през 2024 и 2025 година и приблизително 3,8 % сред 2026 и 2030 година В отчета се отбелязва, че Пекин има ресурсите да преодолее сложната обстановка, само че е доста мъчно да се поддържа стабилността на финансовия пазар, като в същото време се заобикаля непочтено държание и се лимитират бюджетните разноски.

Министерството на финансите на Китай изрази отчаяние по отношение на решението на Moody`s, като уточни, че стопанската система на страната ще резервира " позитивна наклонност ". Китайските чиновници назовават ​​страховете на анализаторите ненужни, а спадът на пазара на недвижими парцели е следен, написа lenta.ru.

От края на лятото задграничните медии оповестяват за стягане на осведомителната политика в Китай. Говорим за възбрана на анализатори и чиновници на финансови организации да приказват за проблеми в стопанската система и да вършат мнения с отрицателна настройка.
 Защо стопанската система на Китай няма скоро да изпревари американската
Защо стопанската система на Китай няма скоро да изпревари американската

Случващото би трябвало да тормози целия свят

По-специално, в края на ноември стана известно, че такава вътрешна инструкция е издадена от една от най-големите капиталови банки в Китай, China International Capital Corporation.

Забранени са тематики като дефлация, безработица, приключване на капитали и падащи цени на продуктите на производителите. Предвид неналичието на информация за обстановката в стопанската система, вложителите изтеглят средства от страната. Нетните продажби на китайски акции от чужденци продължиха четири следващи месеца, поставяйки връх за най-дълга дълготрайност.
 Как проблемите на Китай ще се отразят на останалите стопански системи по света
Как проблемите на Китай ще се отразят на останалите стопански системи по света

Втората по величина стопанска система в света наподобява поразително слаба
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР