Нарастващият интерес на Европейския съюз към региона показва, че съществува

...
Нарастващият интерес на Европейския съюз към региона показва, че съществува
Коментари Харесай

Иванов: България да подкрепи незабавното започване на преговори на Македония с ЕС

Нарастващият интерес на Европейския съюз към района демонстрира, че съществува позитивен политически климат за разширението на Съюза, което е извънредно значимо за Република Македония и за целия район. Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз е голяма опция да се възползва от този позитивен политически климат.

Това съобщи македонският президент Георге Иванов по време на среща с българския дипломат в Скопие Иван Петков, който показа целите и програмата на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в интервала от 1 януари до 30 юни 2018 година.

Президентът Иванов пожела сполучливо осъществяване на програмата на българското председателство и триумф в реализацията на целите, изразявайки удовлетворение, че измежду главните е европейската вероятност на района.

Македонският президент се надява, че България ще даде мощна поддръжка за неотложно започване на договаряния на Република Македония с Европейския съюз за присъединение.

" Македония чака по-нататъшна интеграция на интеграционните процеси. Перспективата за участие в Европейски Съюз е нашата единствена гаранция за непоклатимост, сигурност и разцвет. Отлагането на началото на договарянията се оказа непроизводителен метод - работи демотивиращо, основава възприятие на незадоволеност и напрежение в нашето общество ", съобщи Георге Иванов.

Той изрази вяра, че двете страни ще продължат да си сътрудничат за поощряване на общите ползи в района. Република Македония, както и до момента, по този начин и в бъдеще ще се стреми да построява и развива здрави, добросъседски връзки с България въз основа на взаимно почитание, почтеност, взаимно доверие и тъждество, сподели президентът Иванов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР