Нарастващия брой на заразените с коронавирус в Австрия принудиха правителството

...
Нарастващия брой на заразените с коронавирус в Австрия принудиха правителството
Коментари Харесай

Австрия въведе нови, страшни правила срещу COVID-19

Нарастващия брой на инфектираните с ковид в Австрия принудиха държавното управление на страната да предприеме нови ограничения против ограничението на болестта.

От понеделник, 21 септември, влизат в действие ограничавания, които ще бъдат годни за територията на цялата страна. Те плануват понижаване на обществените контакти, а способените институции ще наблюдават прецизно за тяхното осъществяване, заяви уеб сайтът „ ое24”.

От на следващия ден носенето на маска в закрити пространства е наложително. Това се отнася за пазари, търговски центрове и панаири. Задължително е да се носи маска и при влизане в заведение. Правилото е, че покритието на носа и устата може да се смъкна едвам, когато клиентът седне на масата, на която не може да има повече от 10 индивида плюс децата.

Сядането на бара е безусловно неразрешено и клиентите ще могат да се хранят само седнали. Според информацията, в случай че клиент на заведение желае да стане и да излезе или да отиде в тоалетната, той би трябвало наложително да си постави маската.

Нови ограничавания са въведени за празници на закрито - присъстващите не може да бъдат повече от 10 души. На намерено се позволява празнуващите да бъдат най-вече 100 индивида.

Това се отнася за сватби и за други частни събития отвън дома. За частни събирания в нощни заведения ще бъде в действие ограничаването всичко да е завършило до 01:00 часа през нощта, след което заведението наложително би трябвало да затвори.

Любопитното е, че тези ограничавания няма да се отнасят за погребенията, религиозните празници и митингите. Не са регламентирани също ограничавания по отношение на събиране по домовете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР