Нарастващата цена на биткойн е още по-голям стимул за миньорите

...
Нарастващата цена на биткойн е още по-голям стимул за миньорите
Коментари Харесай

Биткойн консумира повече електроенергия от Аржентина


Нарастващата цена на биткойн е още по-голям тласък за „ миньорите ” на криптовалута
(снимка: CC0 Public Domain)

Биткойн употребява повече електрическа енергия годишно, в сравнение с цяла Аржентина, демонстрира разбор на университета в Кеймбридж. Криптовалутата нараства и подтиква още повече биткойн „ миньорите ”.

„ Копаенето ” на криптовалутата е развой, който гълтам много електрическа енергия, включва тежки компютърни калкулации за инспекция на транзакциите. Изследователите от Кеймбридж споделят, че този развой употребява към 121,36 тераватчаса (TWh) годишно – и е малко евентуално да падне, в случай че цената на валутата спадне.
още по тематиката
От своя страна, значително критици споделят, че решението на компанията за електрически коли Tesla да влага съществено в биткойн подкопава имиджа ѝ на загрижена за околната среда.

Стойността на валутата доближи рекордни стойности тази седмица след известието на Tesla, че е купила биткойни за към 1,5 милиарда $ и възнамерява в бъдеще.

Тази възходяща цена обаче е още по-голям тласък за биткойн „ миньорите ” да работят от ден на ден и повече, отбелязва в обява по тематиката.

С повишаването на криптовалутата и „ копаенето ” се усилва, нараства и потреблението на сила, съгласно Мишел Раукс, откривател в Кеймбриджкия център за различни финанси, който е съавтор на онлайн инструмента, генериращ тези оценки. Получава се обаян кръг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР