Нарастващата средна класа в Индия е добра възможност за големите

...
Нарастващата средна класа в Индия е добра възможност за големите
Коментари Харесай

Total се насочва към пазара на газ и горива на дребно в Индия

Нарастващата междинна класа в Индия е добра опция за огромните компании като Total, BP и Shell да компенсират упованията от спада на търсенето на развитите пазари.

Френската енергийна компания Total ще купи 37% от дистрибуторския бизнес с горива на индийския промишлен конгломерат Adani Group. Това е част от вложенията й в страната в размер на 600 млн. $ във време, в което интернационалните групи се конкурират за дял на бързо развиващия се пазар, оповестява Financial Times.

Плановете

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Total, която е втората по величина компания за рандеман на полутечен природен газ, ще доставя суровина на Adani Group, ще се стреми да обслужва 6 млн. семейства и да продава посредством 1500 бензиностанции, които двете компании възнамеряват да изградят дружно.

Френската група разгласи проекта си за създаване на LNG терминали и основаване на бензиностанции с Adani Gas предходната година. Adani Gas е част от корпоративната империя на индийския магнат Гаутам Адани, която има вложения в редица браншове на стопанската система – от пристанища до енергийни мощности.

Нарастващата междинна класа в Индия е добра опция за огромните компании като Total, BP и Shell да компенсират упованията от спада на търсенето на развитите пазари. В същото време държавното управление на Индия желае газът да съставлява по-голяма част от енергийния микс – задачата е да доближи 15% през 2030 година от 6% сега.

Конкурентите

BP към този момент сътвори взаимна компания с Rekes Industries на бизнесмена Мукеш Амбани за изследване и рандеман на газ в морските сектори и също разгласи проекти за взаимна мрежа от бензиностанции и бизнес с авиационни горива. През август Амбани разгласи, че Saudi Aramco ще придобие 20% в петролната рафинерия Reliance против 75 милиарда $, в това число поемането на съответната част от дълга.

Главният изпълнителен шеф и ръководител на Total Патрик Пуян, съобщи, че Индия е значима част от проектите на френската група да разшири активността си за полутечен природен газ. Човек, осведомен със тактиката на Total, споделя, че договорката е " единствено началото ". Партньорите също възнамеряват да продават газ в Бангладеш, а Пуян разгласи, че Total изследва обособен план за полутечен природен газ в Пакистан. Той също по този начин води договаряния с Adani и други компании, с цел да построи бизнес с възобновима сила в Индия, с акцент върху слънчевата сила.

" Планираме да разполагаме с 25 гигавата възобновими енергийни източници в целия свят и в частност слънчева сила, а Индия е явен пазар за нас ", споделя Пуян.

Директорът в консултантската компания Wood Mackenzie Никълъс Браун съобщи, че въпреки растежът на търсенето на газ в Индия евентуално да е много по-малък от задачата от 15% в енергийния микс до 2030 година, Adani ще обезпечи на Total опция за бизнес и в Мозамбик, където групата има планове, както и на други места. Индия съставлява " огромна опция за напредък ", счита Браун.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР