Нарастващ брой американци определят климатичните промени като криза, а две

...
Нарастващ брой американци определят климатичните промени като криза, а две
Коментари Харесай

Американците все повече виждат климатичните промени като криза

Нарастващ брой американци дефинират климатичните промени като рецесия, а две трети споделят, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прави прекомерно малко да се бори с казуса.

Резултатите от социологическо изследване, извършено от " Вашингтон пост " и Kaiser Family Foundation (KFF), сочат възходящо спиране на връзката сред американците, разтревожени от затоплящата се планета, и администрацията на Тръмп, която нападателно снижава нормите за запазване на околната среда, въведени през епохата на Барак Обама, и се отхвърля от ролята на страната като международен водач в лансирането на дейности за битка с климатичните промени.

Проучването открива, че огромно болшинство от американците - към 8 на всеки 10 души - споделят, че човешката активност подхранва климатичните промени, а почти половината считат, че е належащо незабавно да се подхващат дейности през идващото десетилетие, в случай че човечеството желае да предотврати най-лошите техни последствия. Почти 4 на всеки 10 души в този момент споделят, че климатичните промени са " рецесия ", което е нарастване от по-малко от една четвърт преди пет години.

" Страшно ме е боязън не за моите деца, а за децата на моите деца и с какво ще би трябвало да се оправят ", акцентира 50-годишната здравна сестра Мехаела Деричи от Бристол, щата Кънектикът, допълвайки: " Какво оставяме като завещание с изключение на рискова неразбория? "

Въпреки че американците от ден на ден се тормозят за климатичните промени, по-малко от четирима на всеки 10 души споделят, че считат, че оправянето с казуса ще наложи да създадат " огромни жертви ". И множеството не желаят да заплащат за това от личните си джобове.

Например, макар че половината интервюирани възрастни настояват, че биха били подготвени да заплащат месечен налог от 2 $ върху техните сметки за ток, с цел да оказват помощ в битката с климатичните промени, малко над една четвърт споделят, че са подготвени да заплащат 10 $ в допълнение всеки месец. А до момента в който две трети поддържат по-строги стандарти за спестовност на гориво за колите и камионите в страната, нарастването на налога върху газа остава надълбоко непопулярно.

Вместо това преобладаващи болшинства споделят, че биха предпочели самодейностите за климата да бъдат финансирани посредством увеличение на налозите на заможните семейства и на фирмите, които горят изкопаеми горива.

Социологическото изследване излиза в миг, когато светът към този момент се е затоплил повече от 1 градус по Целзий след началото на Индустриалната гражданска война, а учените са единомислещи, че светът се насочва към пагубни резултати, в случай че хората не работят бързо, с цел да понижат излъчванията си с парников резултат, в това число на въглероден диоксид. Големите страни по света, като се изключи Съединени американски щати, дадоха обещание да работят дружно за битка с климатичните промени като част от Парижкото съглашение за климата през 2015 година, само че светът остава доста надалеч от осъществяването на тези цели.

За Тръмп климатичните промени също могат да се окажат проблем, даже измежду неговите гласоподаватели от Републиканската партия. Въпреки че демократите и самостоятелните гласоподаватели са по-склонни да считат, че климатичните промени са породени от човешката активност, болшинството от републиканците - 60 на 100 - споделят, че и те имат вяра в това. А 23 % от републиканците акцентират, че не утвърждават метода, по който Тръмп се оправя с казуса, в съпоставяне със единствено 9 на 100 от републиканците, които не утвърждават работата му като цяло. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР