Нарастването на случаите на коронавируса у нас ще продължи и

...
Нарастването на случаите на коронавируса у нас ще продължи и
Коментари Харесай

Кунчев: Нарастването на случаите на COVID-19 ще продължи


Нарастването на случаите на ковид у нас ще продължи и през идващите седмици, съобщи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев в изявление за националната телевизия.

По думите му това, което се е случвало в Западна Европа преди 2-3 седмици в този момент стига и залива източната част.

„ Средната заболеваемост в Европа е над 2000-3000 на 100 хиляди души население. Тепърва ще продължи повишаването на броя на случаите у нас “, сподели Кунчев.

Относно новия проект за справяне с пандемията, Кунчев разяснява, че заетостта на интензивните кревати е с оглед по-лекото протичане на „ Омикрон “ разновидността. „ Голям брой от популацията са неимунизирани. Сами виждате, че всеки ден не по-малко от 90% в интензивните отделения са неимунизирани, тъй че ние имаме един термин – горивен материал за епидемията “, сподели Кунчев.

Той разяснява, че е евентуално „ Омикрон “ да постави завършек на пандемията. „ Това ще стане заболяване, с което ще се срещаме всяка година. Надяваме се, че след летния сезон „ Омикрон “ ще влезе в едно русло, в което дали ще се заразиш не е толкоз значимо “, изясни Кунчев.

Относно отпадането на зелените документи, Кунчев сподели, че е допустима смяна на периода им за годност.

„ Ритаме против зеления документ, който сме го разрешили безпределно – и за антитела, и за преболедуване, където на никое място го няма. Обвиняват ни з неща, които не са въведени “, сподели здравният контрольор по тематиката за недоволството и митингите за отпадане на зеления документ.

„ В цяла Европа се трансформира срокът на документите, тъй че рано или късно, неизбежно и ние ще минем към това, ще изравним “, сподели още Кунчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР