Нараства ли глобалната заплаха от новия коронавирус в Китай и

...
Нараства ли глобалната заплаха от новия коронавирус в Китай и
Коментари Харесай

Вирусолог: Ваксина срещу новия коронавирус ще се появи след 6-7 месеца

Нараства ли световната опасност от новия ковид в Китай и какви са аргументите за епидемията - тематиката в " Денят стартира " с Георги Любенов разяснява доайенът на вирусологията в България акад. Ангел Гълъбов.

Акад. Ангел Гълъбов: Има наклонност към леко понижение на новите случаи, само че без значение от това, те са към този момент 40 000 и смъртността е към този момент 2%, което е много спрямо другите вируси.
Новият ковид на 80% преповтаря вируса торс, разяснява ученият.
Акад. Ангел Гълъбов: Прилепите в пещерите на Китай доведоха до торс и ето в този момент водят до това заболяване. Този вирус най-вероятно е претърпял някакви разновидности или е нов вирус.
В Китай към този момент измислиха едно средство - барицитиниб, само че то е в доста начален стадий, изясни вирусологът.
Акад. Ангел Гълъбов: В момента знам, че на няколко места се работи по основаване на ваксина и на комплекс от антитела, съдържащи антисерум. Ваксината ще се появи след 6-7 месеца, да мине тествания на животни, след това на хора. Но към този момент лекарство няма.
Засега няма никаква заплаха от разпространяването на вируса у нас. Взети са всички ограничения и считам, че към този момент България се показва добре, безапелационен е ученият.

Вижте целия диалог във видеото!
 Китай ще проверява гибелта на доктора, съобщил първи за новия ковид Китай ще проверява гибелта на доктора, съобщил първи за новия ковид
Китай ще проверява гибелта на лекар Ли Вънкян от Ухан - един от първите предизвестили за съществуването на новия ковид. Случаят провокира яд...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР