Нараства хаосът в политическия живот, както и в икономическия. Това

...
Нараства хаосът в политическия живот, както и в икономическия. Това
Коментари Харесай

Експерти: Местните избори са хоризонтът, до който това управление трябва да оцелее


Нараства хаосът в политическия живот, както и в икономическия. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ общественият антрополог Харалан Александров. По думите му

От позиция на политическата връзка има огромен неуспех, а даже ми се коства, че драмата от последните дни с Плановете за обективен преход също е неуспех на връзката, сподели още той. По думите му някой не е приключил своята политическа работа, когато е трябвало да се изясни на протестиращите миньори и енергетици какво следва.
Аз четох тези проекти, те са изумителни документи. Мисля, че те са правени по времето на първото държавно управление на Петков, в тях ги няма тези хора. Има всичко друго, прелестни хрумвания, фантазии за зелена сила и грандиозни мечти, само че това, което безусловно отсъства е експертизата. Когато тези хора са изключени, а те са наранени доста трагично, е напълно естествено те да са гневни и да стачкуват.
- Харалан Александров - обществен антрополог

Местните избори са хоризонтът, до който това ръководство би трябвало да оцелее непременно. После задачата ще бъдат евроизборите, посочи Харалан Александров.

Основен принцип в бизнес връзката е да приказва един човек, или посланията да идват от един център. Това, че няма публично съдружно съглашение прави по този начин, че всеки споделя нещо, само че никой не е склонен с никого. Тази теза показа преподавателят по политически връзки проф. Росен Стоянов. Липсата на единното говорене може да докара до комплициране на гласоподавателите, които по този начин или другояче са демотивирани, сподели още той.

Не е явен любимецът в София и евентуално ще има балотаж. Местните избори сякаш са един мост или залъгалка тук-там, където някой може да си намерения, че е победил. В следствие обаче ще би трябвало да сдаде националната власт, а точно премиерското кресло, както и да бъдат пренаредени креслата в Министерски съвет. А тези, които ще разпределят средствата по Плана за възобновяване и развиване и по Плана за обективен преход, ще бъдат точно вторите в реда за ротация, сподели още Росен Стоянов.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР