Нараства броят на положителните проби за грип в България. Очаква

...
Нараства броят на положителните проби за грип в България. Очаква
Коментари Харесай

Мъки без край: Иде тежък грип

Нараства броят на позитивните проби за грип в България. Очаква се сериозна вълна с дълготрайност до април. Бактериалните инфекции също имат растеж. Това заяви пред Евронюз България проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Грипната вълна в Европа стартира през ноември, а у нас от началото на декември. Водещи грипове са вид А и така наречен Свински грип. Двата варианта са предстоящи и са включени във имунизацията. Със сигурност през януари грипът ще е още по-сериозен. Може би чак до април ще имаме сериозна заболеваемост.

Заради неналичието на грип през предходните години поради противоепидемичните ограничения и неналичието на предстоящ имунитет, тази година грипът ще бъде сериозен.

Заедно с тях се покачват случаите и от Ковид-19 в Западна Европа и можем да го чакаме и тук до месец. Слабо нахлуване с към 6% на седмица. Новите подварианти на Омикрон са по-заразни и се популяризират по-лесно, само че към този момент не сме неподготвени, имаме имунитет и няма да следим тежки талази като преди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР