Нараства броят на планинските туристи в страната, а най-посещаваните дестинации

...
Нараства броят на планинските туристи в страната, а най-посещаваните дестинации
Коментари Харесай

Нараства броят на туристите в планините

Нараства броят на планинските туристи в страната, а най-посещаваните дестинации са Черни връх, Мусала и Мальовица. Това сподели Зорница Радонова, изпълнителен секретар на Българския туристически съюз (БТС) в изявление за организация „ Фокус " във връзка и идния Ден на туризма, който се отбелязва на 27 август.

„ Събота и неделя е върволяк от хора. Едни се качват нагоре, други слизат и това е непрестанен развой ", сподели тя.

Радонова акцентира, че българските туристи не престават да съблюдават традицията за Деня на туризма и разясни, че в тазгодишното му отбелязване се чака да се включат към 3000 души от туристическите сдружения в страната.

„ Традиционно някъде годишно идват към 3000 души. Когато е юбилейно честването, туристите са повече - към 4000-5000 ", разяснява шефът на БТС.

По отношение на културата на туристите в планината, Радонова регистрира, че през последните години туристите събират своя отпадък.

„ Дори като видят изхвърлени отпадъци по пътеките, те ги събират в торбичка и ги поставят в раниците си ", изясни шефът на БТС.

Според нея множеството от туристите се грижат за опазването на природата и на планината.

„ Винаги можете да срещнете разнообразни хора. По-скоро рядко са към този момент замърсяващите природата високо в планината, само че се намират ", разяснява още Зорница Радонова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР