Нараства броят на жертвите на деветдневната руска обсада на Мариупол,

...
Нараства броят на жертвите на деветдневната руска обсада на Мариупол,
Коментари Харесай

В чували, положени един до друг – масов гроб в Мариупол

Нараства броят на жертвите на деветдневната съветска блокада на Мариупол, украинския пристанищен град с 430 000 поданици, и локалните управляващи бързат да погребат мъртвите в всеобщ гроб, заяви намиращ се в региона кореспондент на Асошиейтед прес.

Телата се поставят, увити в килими или в чували, в бездънен ров с дължина към 25 метра в покрайнините на града. От откриването на общия гроб във вторник в него са заровени повече от 70 натрупа.

Около половината от заровените са починали по време на интензивния обстрел на града, счита журналистът на АП, който е посетил мястото.

Други са умряли вкъщи си от естествени аргументи, само че управляващите не са съумели да провеждат тяхното заравяне.



През последните 48 часа Мариупол претърпя минимум 8 огромни въздушни офанзиви, при които бяха изумени детска болница и постройката на пожарна работа. Жителите на града остават в убежища, доколкото е допустимо, защото температурите непрестанно падат.

" Мариупол остава изцяло блокиран както за изтегляне на жителите, по този начин и за филантропичните помощи ", съобщи украинската вицепремиерка Ирина Верешчук за организация " Укринформ ".

Водят се боеве непосредствено на пътя, по който се излиза от града. Камионите с филантропични помощи са отпращани назад в Запорожието, споделя тя и отбелязва, че това е четвъртият ден, в който е било невероятно да се доставят вода, храна и лекарства на жителите на града.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР