Нараства броят на чужденците, избрали да летуват в Еленския Балкан,

...
Нараства броят на чужденците, избрали да летуват в Еленския Балкан,
Коментари Харесай

Нараства броят на чужденците, избрали да летуват в Еленския Балкан

Нараства броят на чужденците, избрали да летуват в Еленския Балкан, оповестиха от пресцентъра на община Елена. През тази година на прохладата и спокойствието на Балкана се радват германци, индийци, руснаци, французи и български туристи от всички краища на страната, излиза наяве от статистиката на Общинския туристически център.

Мария Симеонова от общинската администрация в Елена посочи за Българска телеграфна агенция, че това е втора поредна година, в която през летните месеци къщите за посетители към Елена и хотелите в целия град са заети от месеци.

"Най-хубавото е, че вечер централният площад е цялостен с деца, които са както от Елена, по този начин и завърнали се за лятото фамилии, работещи в чужбина, само че най-многобройни са гостите, които целеустремено са избрали за своята почивка Еленския Балкан ", означи тя.

Според нея от ден на ден млади фамилии с деца избират чистата природа и натуралните артикули за своята отмора. Сред тях е фамилията пакистанеца Вахит Чуктай. Роден е в Лондон, живее в Манчестър, а от една година се е открил във Варна с настройката да остане за по-дълго в България.

Той е разкрил благосъстоянието на Еленския балкан, когато един ден се качва на влака за Горна Оряховица и от там с велосипед потегля за Елена. Възхитен е от природата, тишината и спокойствието, изобилието от натурални артикули, богатата история и гостоприемството на хората, по тази причина решил в летните месеци да докара осемгодишната си щерка Самара измежду прелестите на Еленската природа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР