Наръчник по медийна грамотност и сертификати Youthpass получиха днес 30

...
Наръчник по медийна грамотност и сертификати Youthpass получиха днес 30
Коментари Харесай

Връчиха сертификати на варненски ученици, преминали обучение по медийна грамотност

Наръчник по медийна просветеност и документи Youthpass получиха през днешния ден 30 възпитаници от Средно учебно заведение „ Гео Милев “, които вземат участие в план ”Повишаване на медийната просветеност и предприемаческите настройки измежду младежите ”, осъществен с финансовата поддръжка на Община Варна и Сдружение „ Моят град “.

Всичко ли което четем и виждаме в обществените медии и уеб сайтове е истина, какъв брой и каква персонална информация да споделяме, по какъв начин да се предпазим от злоупотреби и похищения онлайн, на тези и доста други въпроси свързани с подправените вести и медийната операция дава съответни отговори Наръчника.

Учениците включени в плана участваха в на практика занимания в телевизионния център на Българска национална телевизия 2- Варна. Журналисти, оператори и специалисти ги срещнаха с това по какъв начин се образуват и какви са задачите на другите медийни послания, по какъв начин да разпознават дезинформация и лъжливи внушения, по какъв начин да основават наличие. Те имаха опция да влязат в разнообразни функции, да задават въпроси и усетят работната атмосфера. Някои от тях пожелаха да се върнат през лятото като стажанти публицисти и оператори.

Съвременните деца и младежи употребяват цифрови технологии и са консуматори на медийно наличие още от най-ранна възраст, което прави тематиката все по –актуална. Целта на плана е да се изградят умения за сериозно мислене и повишение на медийната просветеност измежду учениците. Уменията за сериозно мислене са свързани със способността да се проучва, прави оценка и ползва информация.

Наръчникът по медийна просветеност, направен от Сдружение „ Моят град “ като резултат от плана, ще доближи до 200 младежи от Варна и ще бъде наличен онлайн, като нов учебен запас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР