Напусналият Левски преди няколко месеца Асен Букарев коментира шансовете на

...
Напусналият Левски преди няколко месеца Асен Букарев коментира шансовете на
Коментари Харесай

Букарев: Митрев и Прохазка най-вече заслужават да вдигнат Купата

Напусналият Левски преди няколко месеца Асен Букарев разяснява възможностите на „ сините “ за днешния край за Купата на България със Славия. Буки работи преди време и в отбора на Венци Стефанов.

Той беше старши-треньор на „ белите “, а в един избран интервал работеше и като помощник на стадион „ Славия “.

Букарев проучва пред Дарик радио двата отбора и показа своите упования за мача, който ще следи като редови почитател от Сектор А при последователите на Левски:

- Очакванията са ми Левски да победи без да подценяваме съперника, който е потвърдено неуместен за тима. Ако Левски подходи съществени и без нито за миг да подцени обстановката и мача, мисля че Левски изцяло заслужава да се окичи с оценката и да е притежател на Купата на България.

- С оглед разтърсванията в шампионата, очаквахте ли Левски да отстрани по този начин безапелационно и справедливо „ червените”?

- Дали съм очаквал не мога да кажа. Случиха се много динамични и забавни неща напоследък, а това важи изключително за „ алените “. Те сигурно, някъде по пътя, изгубиха своята форма и убеденост. Положителното при Левски е, че се случи тъкмо противоположното нещо. Отборът закупи убеденост, стартира да играе по-колективно. Някои от чужденците се приспособиха и започнаха да оказват помощ същински на тима. Делио Роси съумя да откри точните места на някои от футболистите по време на сезона. Левски усъвършенства своето показване и поради това в този момент е на край.

- Кои футболисти ви впечатлиха най-вече в последния месец – месец и половина, интервал в който Левски показва напредък?

- Впечатляваме представянето на Паулиньо. Буш имаше решаваща роля в конфликтите с ЦСКА. Обертан в два значими мача пое лидерските функционалности и се оправи добре, което се и очакваше от него. Бих похвалил хората, които най-много заслужават през днешния ден да вземат трофея. Божидар Митрев, макар че имаше неуверени изяви и Роман Прохазка, който от време на време оставаше запаса. Тези хора не изгубиха своята убеденост и дух, както и любовта си към Левски. Милош Цветкович беше подложен на критика доста първоначално, само че се стабилизира и има едно отлично центриране. Другият бек Иван Горанов също израсна доста и демонстрира темперамент. Те си заслужиха мястото в клуба. Ако пропущам някои това е, тъй като много футболисти на Левски играха добре в последния месец.

- Ако през днешния ден Левски вдигне Купата, смятате ли, че има капацитет за нещо съществено, в случай че гледаме по-генерално на нещата?

- Много е значимо какво ще се случи през днешния ден. Ако завоюва трофея през днешния ден, клубът би трябвало да надгради наложително, което минава първо през опазване на главния състав. Максимум би трябвало да се вземат две-три нови имена, тъй като тимът сподели, че футболистите започнаха да се опознават и да се вкарва нова група играчи ще бъде неточност. Трябва да се пипне тук там, само че козметично. Трябва да се запазят значимите фигури. Най-вече имам предвид централната двойка бранители. Към тях не липсва и няма да липсва интерес. Те са доста значими за Левски.

- Вие работихте и в Славия като старши-треньор и помощник. Къде може да изненада Славия, който е оставил ролята на любимец на Левски?

- Ясно е, че Левски е любимец и тъкмо там е силата на Славия. Дори минимално подценяване от страна на „ сините “, ще даде късмет на „ белите “ да ги изненадат неприятно. Славия има положителни играчи. Има една сплав от млади и опитни играчи. Имат един стойностен треньор, който съумява да работи добре с тези футболисти. На първо място бих отличил Галин Иванов дружно с Ивайло Димитров. Добро усещане прави и Иван Минчев в средата на терена. Те могат във всеки миг да санкционират неточност на противника.

- Вие бяхте на оня прославен мач, който е покруса за почитателите на Левски, може ли да се случи нещо сходно в този момент?

- Старата приказка е, че единствено простакът може да се спъне в еднакъв камък два пъти. Левски загуби преди време финала с Черно море и то с голове в края на постоянното време и продълженията. Това също беше огромна драма. Тия две обеци са задоволителни и поисквам на Левски да завоюва Купата през днешния ден. Нека помнят тези неточности в днешния мач, само че да играят без терзание. Надявам се на футболистите да не им натежи значимостта на този мач. Трябва да подходят доста съществено, само че и невъзмутимо. Мисля, че третият път стомната ще се счупи и Левски ще завоюва трофея.

- Вие ще гледате ли мача и къде?

- Ще бъда на стадиона. Успях да намеря и да си купя билет за Сектор А, въпреки че ползата е голям и ги разграбиха. Ще поддържам Левски на стадиона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР