Напусна ни анестезиологът, който прекара голяма част от професионалния си

...
Напусна ни анестезиологът, който прекара голяма част от професионалния си
Коментари Харесай

Отиде си анестезиологът проф. Милан Миланов

Напусна ни анестезиологът, който прекара огромна част от професионалния си път в „ Пирогов “, проф. Милан Миланов.

Проф. Миланов беше два мандата зам.-председател на Българския лекарски съюз и един основателите на неговото възобновяване преди 33 години.

„ С голяма болежка и огорчение посрещнахме новината за гибелта на нашия сътрудник. Напусна ни  извънреден доктор и публичен деятел. Човек с необятна душа и сърце, който постоянно е отстоявал ползите на лекарското съсловие, с ясното разбиране, че са ползи на цялото общество! “, споделят от съсловната организация на лекарите.   

Проф. доктор Милан Стоянов Миланов е роден на 29 септември 1945 година в София. През 1973 година приключва Медицински университет – София. Специализира анестезиология, интензивно лекуване и незабавна медицина, а по-късно и трансплантация в Европейския университет в Барселона. През интервала 1991 – 1992 година е заместник-министър на опазването на здравето. Два пъти е бил заместник-председател на Българския лекарски съюз, както и два мандата ръководител на Столична лекарска гилдия. Бивш ръководител на Централната комисия по професионална нравственос към БЛС. Бивш шеф на УМБАЛСМ „ Пирогов “ и шеф на Клиника по интензивно лекуване в незабавния институт.

Проф. доктор Миланов е един от основателите за възобновяване на Български лекарски съюз преди 33 години. През 2021 година в навечерието на Деня на българския доктор и във връзка 120-тата годишнина от основаването на Български лекарски съюз, проф. доктор Миланов получи особено направена статуетка и грамота от Съсловната организация – Възродител на БЛС. 

„ Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна диря в нашето схващане и ще продължат да бъдат образец за нас!

Управителният съвет на БЛС изрича своите най-искрени и дълбоки съболезнования към фамилията и околните на проф. Миланов.

Мъката е непреодолима, а загубата е на цялото общество! Нито той, нито делото му ще бъдат забравени! “, споделят от БЛС.

Поклон пред паметта му!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР