, напусна България, съобщи ТАСС. Вчера Русия заяви, че може

...
, напусна България, съобщи ТАСС. Вчера Русия заяви, че може
Коментари Харесай

Руският дипломат, обявен за персона нон грата, напусна България

, напусна България, заяви ТАСС.
Вчера Русия съобщи, че може да предприеме реципрочни ограничения, откакто Министерството на външните работи на България разгласи за личност нон грата посланик от съветското посолство в София и му даде 72 часа период да напусне страната. Той е изпъден по съмнения в шпионаж, съобщи БНР.
 Русия ни плаши с ответни ограничения поради изпъждане на посланик от София Русия ни плаши с ответни ограничения поради изпъждане на посланик от София
Посолството на Русия в България дефинира като безоснователно експулсирането на главата на представителството на Министерството на отбра...
Според българската прокуратура става дума за, който е събирал данни за броя на американските военни, участващи в учения на българска територия, като е получавал секретна информация от български жител против възнаграждение. От съветското посолство в София дефинираха като безпричинно българското решение. Руската страна си резервира правото на ответни ограничения, се показва в изказване на дипломатическата задача.
Председателят на комитета по интернационалните връзки на Съвета на федерацията (горната камара на парламента) Константин Косачов акцентира по отношение на този случай, че. По думите му страната ни е назначена от настойниците си в НАТО за „ рупор на тезата за съветската опасност “.
„ Да бъдеш рупор на упоритостите и ползите на други страни е нежелана задача за всяка страна, в случай че не е подготвена да се откаже от суверенитета си в интерес на криворазбрани съюзнически връзки “, написа сенаторът в профила си във Facebook. „ Шпиономанията, съпроводена от системно преследване на съветски дипломати е част от цялостна акция за дискредитиране на нашата страна “, съобщи на собствен ред ръководителят на комисията по интернационалните връзки на Държавната Дума Леонид Слуцкий.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР