Напускайки България и бягайки от правосъдието през 2014г., Цветан Василев

...
Напускайки България и бягайки от правосъдието през 2014г., Цветан Василев
Коментари Харесай

Константин Симеонов и Огнян Стефанов - вирусите в короната за фалшиви новини на Цветан Василев

Напускайки България и бягайки от правораздаването през 2014г., Цветан Василев употребява част от присвоените милиарди, с цел да сътвори цяла хибридна мрежа за подправени вести, построена от набедени „ икономисти “, „ юристи “, „ публицисти “ и „ магистрати “. Разбира се, главно за да легитимира защитните си тези, да дискредитира прокуратурата и властта, както и хората, разкриващи далаверите му.

И до момента в който някак през годините свикнахме хранениците на фараона постоянно да ни облъчват с измислени мантри – по какъв начин други са отговорни за краха и последвалото плячкосване на активите на КТБ, по какъв начин посредством балоните „ Магнитски “ или пък „ Рико “ Василев всеки миг щял да се разправи с враговете си в България, през днешния ден, в изискванията на световна пандемия и взети невиждани ограничения на страната за справяне с последствията от ковид, лъжите на обслужващите Василев персони се трансформират напряко в гротеска.


„ Светата троица “ на подправените вести – Огнян Стефанов, Константин Симеонов и Цветан Василев

Eстествено, безспорни водачи - когато по команда от Белград би трябвало да се оплюе прокуратурата или пък депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски (чиито вестници нито за момент не са спирали да осветяват грабежа на КТБ), са юрист Константин Симеонов и сътрудникът от Държавна сигурност Огнян Стефанов, списващ уеб страницата за подправени вести „ Фрогнюз “. След това пасквилите им се преповтарят до безспир от Люба Кулезич, Мирослав Иванов, Кольо Парамов, Арман Бабикян, Румяна Ченалова, Вера Ахундова, Атанас Чобанов, Асен Йорданов, Илиян Василев, Бойко Ноев и още десетина други издържащи се от парите на Василев „ специалисти “.
Обикновено превъзбудата на всички идва в синхрон, в случай че са налице обстоятелства, уличаващи Василев или негово доверено лице в закононарушение, или пък когато е нужно да се „ вдигне “ някоя позамряла тематика, за която се е сетил банкера-беглец, до момента в който отпива от чашата с уиски в първокласната си резиденция в Сърбия.

Днешното напоително и изпъстрено с неистини „ изявление “ на юрист Константин Симеонов във „ Фрогнюз “, изцяло удостоверява тази процедура, като главен катализатор в тази ситуация се явяват дейностите на прокуратурата по покачване на обвиняване на различен от бранителите на Василев – Лазар Карадалиев - поради присъединяване му в проведена незаконна група за пране на пари. Допълнителен претекст за активирането на Симеонов са и най-сетне взетите ограничения от Инспектората на ВКП по отношение на обичания на задкулисието следовател Бойко Атанасов, уронващ непрекъснато престижа на правосъдната власт.

Симеонов естествено не си губи времето и стартира напряко с лъжите – по какъв начин прокуратурата и основният прокурор се ръководели от Пеевски, депутатът от Движение за права и свободи бил към момента следовател и мястото му се пазело, обвиняванията против Карадалиев били несериозни и целели отстраняването му като бранител на Цветан Василев. А пък Бойко Атанасов не го познавал, само че дейностите против него били „ принуда “.

Разбира се, небивалиците на Симеонов (обвинен преди време за склоняване към лъжесвидетелстване на очевидци по делото „ Папазки “ и прекарал известно време в ареста), елементарно могат да бъдат опровергани. Пеевски се отхвърли да бъде следовател още през 2014г., само че късата памет на Симеонов услужливо пропуща този факт. Пропуска и събитието, че основният прокурор беше определен не от Пеевски, нито пък с помощта на гласовете на двамата препоръчани от Движение за права и свободи членове на Висш съдебен съвет, а с болшинство от цели 20 гласа на правосъдните кадровици.

Опитите на Симеонов пък да бъде авансово оправдан Лазар Карадалиев, определяйки дейностите на прокуратурата и профилирания съд като „ процесуално безсрамие “, будят единствено смях. Сигурно съгласно „ експерта “ по наказателно право би трябвало Карадалиев да бъде оставен на независимост, с цел да продължи да ръководи незаконната си група и да замете следите? Всъщност от изявлението излиза наяве, че Симеонов (разбирай Василев) е угрижен за Карадалиев освен поради делото „ КТБ “, а и поради наказателното произвеждане на Емилиян Гебрев, по отношение на който прокуратурата също повдигна обвинявания. Припомняме, че точно Карадалиев е юрист на Гебрев, а връзката и ползите на беловласия оръжеен търговец, банкера-беглец и общият им бранител, от дълго време са се концентрирали в опитите им да откраднат военния цех „ Дунарит “ под носа на Фонда за гарантиране на влоговете и страната.

Що се отнася до „ следователя “ Бойко Атанасов, фамозен не с следствието на закононарушения и вкарване на нарушители в пандиза, а с присъединяване си в разнообразни „ протестърски “ мероприятия в услуга на Иво Прокопиев и Цветан Василев, то да го пази тъкмо юристът на най-големия апаш в новата ни история, е позорен факт. Който факт обаче приказва самичък по себе си за обвързаността на този „ магистрат “ с олигархичното задкулисие. Всъщност ролята на Атанасов по делото „ Рико “, поради която е привикан от Инспектората на прокуратурата е задоволително срамна, тъй като видно от обществените материали в електронната система PACER на американските съдилища, по това произвеждане заявления в поддръжка на Василев и съшития с бели конци иск, са написали на процедура всички негови пионки в България – през Вера Ахундова и Асен Йорданов, до Румяна Ченалова и Бойко Атанасов. Обстоятелството, че след фиаското по „ Магнитски “, следва в скоро време да се спука и балонът „ Рико “, явно въобще не смущава представителите на Василев. Докато им се заплаща добре, ще пишат и заявления, ще вършат „ изявленията “, ще повдигат „ мъдро “ вежди, ще пазят „ права “ и нарушители, ще нападат прокуратурата и ще манипулират.

Да, парите на Василев несъмнено не миришат. Добре е обаче и Симеонов и Огнян Стефанов най-малко отвреме в точния момент да си напомнят, че моралът е за цялостен живот и не се купува със сребърници, а подправените вести имат свойството елементарно да бъдат опровергавани с обстоятелства. Тогава остава единствено срамът от разпространението им.

Затова е по-добре напъните им да бъдат ориентирани към казването на истината. За ролята на Цветан Василев в обира на 5 милиарда лв. от КТБ, за това какво се случи след това с активите на банката – разграбени от самия Василев и хората му, подарени на съветски олигарси за 1 евро или пък „ усвоени “ от другари на банкера-беглец като Емилиян Гебрев, Дмитрий Косарев и Пиер Луврие. Тогава и съвестта им ще бъде чиста и адвокатският им или журналистически самун – заслужен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР