Напускащият треньор на Айнтрахт (Франкфурт) Нико Ковач коментира решението си

...
Напускащият треньор на Айнтрахт (Франкфурт) Нико Ковач коментира решението си
Коментари Харесай

Нико Ковач: Ще дам всичко за Айнтрахт до самия край

Напускащият треньор на Айнтрахт (Франкфурт) Нико Ковач разяснява решението си да си тръгне от “Комерцбанк Арена” в края на сезона, с цел да поеме Байерн (Мюнхен). Бившият национал на Хърватия ще продължи да работи с брат си Роберт, който е негов асистент сега и ще го последва в посока “Алианц Арена”.

Наставникът на “орлите” бе пределно явен, че бъдещето му няма да промени отдадеността, с която работи за Айнтрахт. Франкфурт има действителен късмет за класиране за Шампионската лига, а също по този начин е на полуфинал за Купата на Германия.

Преминаването на Ковач в Мюнхен измести напълно вниманието от утрешния мач против Байер (Леверкузен) и въпросите свързани с гостуването на “БайАрена” бяха минимални.

“Приех предлагането на Байерн и осведомих Фреди Бобич и Бруно Хюбнер мигновено. Тази заран споделих и на играчите. Освен това дадох да се разбере на футболистите, че това не значи нищо и че единственото, което е от голяма важност продължава да бъде осъществяването на задачите ни. Ще направя всичко по силите си, с цел да помогна”, сподели Ковач.

“Решението ми няма да има резултат върху оставащите мачове. Ще продължим да работим крепко както досега. Трябва да дадем всичко от себе си в тези оставащи няколко мача”, безапелационен бе той.

The press conference is under way. #Kovac on his move to @FCBayernEN: " I said one week ago that I'd had no contact with FC Bayern. That all changed yesterday when I received a telephone call and a contract offer from Munich. " #SGE pic.twitter.com/i0fNsapwQa
— Eintracht Frankfurt (@eintracht_eng) April 13, 2018
" Преди седмица разгласих, че не съм имал контакт с Байерн и това бе факт. Получих позвъняване през вчерашния ден ", разкри някогашният селекционер на Хърватия.

“Уважаваме решението на Нико, въпреки че бяхме сюрпризирани. Клубът постоянно е по-голям от всякан една характерност. Искаме да осъществим дилемите си дружно и ще продължим себераздаването до последния мач този сезон. Фокусът ни е ориентиран тази посока”, сподели спортният шеф на Айнтрахт Фреди Бобич.

" Разбираемо е, че сме разочаровани, само че всеки, който познава Нико осъзнава, че той ще даде всичко от себе си за този клуб до последния ден. А това е доста значимо за нас. Подготвени сме за бъдещето и няма място за терзание ", добави някогашният съотборник на Красимир Балъков в Щутгарт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР