Напускащият днес генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков

...
Напускащият днес генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков
Коментари Харесай

Генералният директор на БНР разкри защо напуска поста

Напускащият през днешния ден общоприет шеф на Българското национално радио Андон Балтаков разкри в изявление за " Дневник " стряскащи аргументи за освобождението на поста.

Балтаков споделя, че в края на юни, връщайки се от командировка, намерил кални стъпки в коридора на жилището си в центъра на София. Нямало следи от щурм. Гардеробът бил отворен, а в хола имало мръсна чаша чай. Нито една движимост или документ не липсвали от жилището с изключение на аварийния ключ, с който - съгласно Балтаков - влезлият или влезлите в дома му са си отключили на излизане.

Балтаков разказал за случая по телефона на вътрешния министър Бойко Рашков, а по-късно и на премиера Стефан Янев, с който се видял в кабинета му в БНР след негово изявление в радиото. Реакция или дейности не последвали.

Чувствайки се заплашен, генералният шеф на радиото взел дефинитивно решение да не остава в страната, където в началото имал желание да докара и фамилията си. От години те живеят в Съединени американски щати.

" Не алармирах столичната полиция, тъй като знаех, че това щеше да бъде поето като опит да се компрометира радиото и генералния му шеф, за търсене на някакви дивиденти. Консултирах се с няколко криминалисти, които ми споделиха, че това, за което приказвам е опит за заплашване ", споделя Балтаков в изявлението.

" Много съм отчаян от България, тъй като пристигнах с откровени цели и предпочитание да оказа помощ с опита и връзките, които имам в международен мащаб, само че нямаше предпочитание за това ", засегнат е той.

" След като близо седмица след срещата ми с министър-председателя не последва безусловно нищо, взех решение да си направя подарък (самолетен билет за Съединени американски щати - б.р.) ", декларира Балтаков.

Андон Балтаков показва влизането в жилището му като последната, само че не и единствена причина за решението си. Имало още две - опити за бойкот на работата му от хора в БНР, както и неналичието на поддръжка от журналистическата колегия за промените, с които той се е заел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР