Напускащият Арсен Венгер направи обръщение преди последния си домакински мач

...
Напускащият Арсен Венгер направи обръщение преди последния си домакински мач
Коментари Харесай

Венгер се сбогува с феновете и се обърна към наследника си

Напускащият Арсен Венгер направи послание преди последния си домашен мач отпред на Арсенал - против Бърнли от 37-ия кръг на Висшата лига на Англия. Французинът се отдръпва след съвсем 22 години отпред на " топчиите ".

Legend.

Watch LIVE https://t.co/4KJlfLdIj1#MerciArsène pic.twitter.com/8AhHHl3DuE
— Arsenal FC (@Arsenal) May 6, 2018
Ето какво написа той:

Честно казано, чакам през днешния ден водеща да е тъгата. Това е краят на дългия ми престой в Арсенал. В същото време обаче се усещам благодарен за това, че за толкоз дълъг интервал имах опцията да повеждам този тим, който доста одобрявам. За толкоз доста години се стараех да се разпределям изцяло, с цел да върша хората щастливи. Надявам се тези почитатели, които обичат клуба, да бъдат радостни и отсега нататък и да реализират това, което обичат и което в действителност желаят. Срещах хора, за които аз съм единственият управител на Арсенал, който знаят. Сега е добра опция за клуба да притегли нови хора с нови хрумвания и да продължи да се развива напред, което аз цялостен живот се пробвах да върша.

Горд съм, че през тези десетилетия успяхме да запазим традициите в клуба, а футболистите споделят специфична обвързаност към него. Част от живота на един състезател е да изпита чувството от някое особено място и това в тази ситуация е Арсенал.
 @@@
Нямам пръст в избора на моя правоприемник, тъй като не ми е работа, само че бих желал да му кажа да прави това, което счита за положително за клуба. През целия си живот аз се водех от това. Трябва да мислиш и да работиш за клуба все едно е твой личен. Този съвет бих дал на идващия управител. Бих му споделил още да бъде квалифициран да има нужната мощ да се бори всеки ден, с цел да може да има допустимо най-силния Арсенал.

Последните ми думи са към почитателите: Благодаря ви доста за поддръжката през всички тези години. Продължавайте да подкрепяте клуба, който е толкоз специфичен за всички нас. Без значение какво ще се случи в бъдещето, вярвайте в пътя, който клубът е поел.

Както вие, по този начин и аз ще продължа да поддържам Арсемал до края на живота си.

Арсен Венгер Премиър лийг 37 кръг, неделя 6 май  Арсенал 5:0краен резулат  Бърнли
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР