Напускането на работа, особено ако човек няма друга подходяща алтернатива

...
Напускането на работа, особено ако човек няма друга подходяща алтернатива
Коментари Харесай

Кога наистина е време да напуснете работа?

Напускането на работа, изключително в случай че човек няма друга подобаваща опция за пренасяне, постоянно звучи плашещо.

Има обаче редица солидни аргументи да се пристъпи към това. Когато се чувстваш угнетен всяка неделя в навечерието на новата седмица. Когато смяташ, че нямаш повече опция за развиване. Когато твоите разбирания за живота се разминават с правилата на компанията.

Освен всичко това има и една друга доста по-практична причина да напуснете работното място, което ненавиждате. И тя е, че към този момент се чувствате на ръба да неглижирате своя труд и нещата, които вършите.

Според Тони Томпсън, която е експерт по асортимент на фрагменти в американската платформа The Muse, точно това е точният миг за вземането на такова решение.

" В един миг започваш да не работиш добре и дейно, справяш се зле със дилемите единствено тъй като си ядосан от обстановката на работното си място ", изяснява тя.

Експертът счита, че напредъкът би трябвало да е водещ в мотивацията за оставане на работа.

" Човек не би трябвало да се привързва към работа, където се усеща изцяло удобно и към този момент се оправя отлично със дилемите, нито към такава, в която се трансформира в неприятен сътрудник и чиновник, единствено тъй като не е задоволен по някакъв метод от работодателя си ", счита Томпсън.

" При тази обстановка евентуално най-хубавото решение е да продължите нататък, като запазите себе си във най-високата точка на духа и съхраните загатна за своите триумфи, а не за нежеланието си за работа ", споделя още тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР