Напускането на Кристиано Роналдо, преглътнато видимо философски от ръководството на

...
Напускането на Кристиано Роналдо, преглътнато видимо философски от ръководството на
Коментари Харесай

Мадрид ще купи нов суперас… ама не сега

Напускането на Кристиано Роналдо, преглътнато очевидно метафизичен от управлението на Реал Мадрид, сложи клуба напрегнат от потребността да укрепи и освежи своя състав, посочил признаци на амортизиране в последното издание на испанското състезание. Макар посланието за пред публиката да беше оптимистично след спечелването на Тринайсетата, добре осведомени източници от „ кухнята” в кабинетите на Чамартин приказват за задълбочени вътрешни диспути.

Те настояват, че президентът Флорентино Перес е желал и Неймар, и Килиан Мбапе в тима, но негативните отговори на французина през 2017 година и на бразилеца през 2018-а са довели до насилствена смяна на проектите в мадридската футболна институция, където били подготвени да извадят даже и 350 млн. евро за една международна суперзвезда.

При в този момент възцарилите се подозрения, шефовете на „ лос бланкос” са избрали да се задоволят със сондиране на пазара, да чакат търпеливо и да скътат пари, ако нещо ненадейно излезе като вид след това. От блесналите предишния сезон атакуващи футболисти, с които е сбъднат контакт, единствено Еден Азар се е посочил явно решен да подпише с европървенеца. От „ Сантиаго Бернабеу” обаче са му дали отговор уклончиво. „ Казаха ни, че не желаят да влизат в пререкания с Челси”, споделя един чиновник на Азар, с цел да опише обяснението на „ белите” ръководители за отлагането на каквито и да било опити за довеждане докрай на трансфер.



След като дефинитивно отпадна разновидността да бъде притеглен Неймар, Мадрид се раздруса на пазара за голаджия. Такъв вид състезател е желан от част от публиката за запълване на оставената от Кристиано пропаст – той вкара 44 гола в 44 мача във всички надпревари предишния сезон в една от минимум блестящите си години, както и от новия старши треньор Юлен Лопетеги. На Валдебебас удостоверяват, че баският експерт, надалеч от това да се задоволява с оферти му разполагаем състав, е обяснил на шефовете си, че му трябват нови попълнения. Поне три: централен бранител, полузащитник и нападател.

Списъкът на Лопетеги, най-малко за момента, не е изпълнен. Мадрид може и да не се взема решение да купува, но в клуба акцентират, че тече интензивно търсене, в болшинството случаи безплодно. В последния месец посредством медиатори е бил сбъднат контакт с Хари Кейн и Мохамед Салах, но отговорите на голмайсторите на Премиър Лийг са били негативни. В случая с египтянина даже финален – той възобнови контракта си с Ливърпул. Англичанинът пък посочил някакво равнодушие. От Тотнъм показват, че Мадрид е влезнал в контакт „ по протокол”, след което мигновено е било декларирано, че Кейн не е за обмен. Цена може да му бъде сложена от управата на „ шпорите” единствено ако играчът натисне за овакантяване, но тя сигурно няма да е под 300 млн. евро.



Там където Кейн и Салах се демонстрираха твърди, Азар не се поколеба. Белгиецът към този момент от две години показва пред своите съотборници в Челси същото, което повтаря и на своите сътрудници, с цел да го предадат те на Мадрид – желае да се облече в бяло. Една от най-изпъкналите фигури на Мондиала в Русия, 27-годишният нападателен халф изпраща еднопосочни сигнали, че най-голямата му професионална упоритост е да напусне Челси и да подпише контракт с „ лос меренгес”, с чиито ръководители поддържа контакти от 2016 година насам.

Челси няма да смъкна цената на Азар под 160 млн. евро, разкри една от работещите с лондонския клуб юридически компании. Положението би се утежнило, в случай че трансфер се нападна след 9 август, когато затваря летният прозорец в Англия. В подобен случай, изясняват тези източници, цената ще скочи с още 20%, тъй като „ сините” няма да имат по какъв начин да заменят своя ас. В кабинетите на „ Бернабеу” не наподобяват разтревожени от тази информация. Там разясняват, че Азар, в миналото гневно мечтан от Зинедин Зидан в тима, към този момент не е измежду целите на пазара и че наподобява, че Флорентино Перес не е изключително въодушевен от него. Нещо повече: има ръководители, които подсказват, че би било по-разумно да бъде върнат Хамес Родригес.



ХАМЕС, 40 МИЛИОНА ГОРНИЦА

Преотстъпен на Байерн (Мюнхен) до лятото на 2019 година с едностранна алтернатива у баварците за откупуването на спортните му права против 42 млн. евро, Хамес се трансформира в цел на Мадрид преди един месец. Възможността колумбиецът да бъде върнат беше изследвана задълбочено от клуба. Някой измисли вид: да бъдат препоръчани на Байерн 40 млн. евро като отплата, с цел да бъде пуснат играчът назад на „ Бернабеу”.

При консултация по тематиката самият Хамес се е посочил удивен от концепцията. В Мадрид разполагали с неговата поддръжка, в случай че го помолеха да натисне Байерн да го пусне да си тръгне. Накрая тази интервенция беше отписана, тъй като била нетърпима концепцията да се платят 40 млн. евро от горната страна за футболист, притеглен преди четири години против 85 милиона. Подобни финансови параметри мъчно щели да бъдат показани като нещо позитивно пред публиката. А с цел да бъде затворена тематиката, самият Хамес съобщи преди дни, че остава в Мюнхен: „ Зная, че има доста клюки, само че съм доста благополучен тук. Искам да печеля Шампионската лига с Байерн непременно.”

Изправени пред несигурността, ръководителите на Мадрид избират да чакат. Вярват, че в случай че запазят наличните пари, бъдещето ще им предложи благоприятни условия да привлекат в действителност забавни имена. Допълват, че Флорентино Перес продължава да мечтае да купи Неймар, макар че президентът остава все по-сам в това си желание при възходящото отчаяние у неговите съветници от държанието на бразилеца.

 Както напомнят от обкръжението на Неймар, съществуват клаузи в персоналните контракти с Пари Сен Жермен, които след септември т.г. биха разрешили повече еластичност при търсенето на решение за преустановяване на договора. Ако се тръгне по този път, Неймар може напълно скоро да се реалокира, може би даже още след Рождество Христово.
Диего Торес и Пабло Перес, „ Ел Паис”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР