Напускането на Кристиано Роналдо от Мадрид към Торино може да

...
Напускането на Кристиано Роналдо от Мадрид към Торино може да
Коментари Харесай

CR7 и идещият ефект на доминото при топ нападателите

Напускането на Кристиано Роналдо от Мадрид към Торино може да се каже, че отвори същинския летен трансферен прозорец. Португалският нападател отнася своите пет „ Златни топки” към италианското състезание, а с тях ще отнесе и относителното мъртвило в европейските грандове, що се отнася до пазара. Мегатрансферът на CR7 не е нещо нормално и неговото въздействие може да се усети сеизмично в нападенията на елитните клубове на Стария континент. Ефектът на доминото е на дневен ред.

Действията на ръководителите на „ Старата госпожа” са напълно ориентирани към създаване на тим към португалеца, кадърен най-накрая да върне лелеяната Европейска купа в Торино след двата безуспешни опита неотдавна с изгубените финали от Реал Мадрид и Барселона. Някои медии в Италия оповестяват, че е допустимо актуалният водач на офанзивата на Ювентус – Гонсало Игуаин, да бъде продаден, с цел да компенсира големите разходи по довеждането на единия от двамата най-силни футболисти на планетата – приказва се за обща сума от порядъка на 340 млн. евро.



Бъдещето на Ел Пипита е ориентирано към Лондон, по-конкретно към Челси. Според „ Медиасет Италия” двата клуба са постигнали съвсем цялостно съглашение за договорката, която ще трансферира спортните права на аржентинския изпълнител към „ сините” от Лондон против сумата от 60 млн. евро.

Очакваното идване на Игуаин пък би провокирало препълване на щата от нападатели на „ Стамфорд Бридж”, което би задължило продаването на някого от тях. По всичко проличава, че набелязаният е Алваро Мората, макар че и към Еден Азар има апетити от акули на пазара като Барса и Мадрид. Контузиите събориха мадридския стрелец в първата му спортна година в Челси дотам, че най-после той даже изгуби титулярното си място за сметка на Оливие Жиру, макар че му се разпореждаха големи очаквания да замести Диего Коща.



Евентуален покупател за Мората би могъл да бъде Байерн (Мюнхен). Според обява на „ Шпорт Билд” немският гранд се е насочил към един всред испанеца и Единсон Кавани за заместител на искащия ново предизвикателство Роберт Левандовски, а “Кикер” намесва и името на Карим Бензема. При все че баварците по никакъв метод не считат да улесняват поляка в желанието му да си тръгне (дори неотдавна сътрудникът на футболиста обществено го потвърди), нормално играчите постоянно печелят сходни борби със своите клубове в последна сметка.

А ЛЕВАНДОВСКИ КЪДЕ?

Куп страници се изписаха и куп думи се изговориха по малките екрани и радиостанции за флирта на Левандовски с Реал Мадрид. Новият старши треньор на баварците Нико Ковач твърди, че водачът на неговата офанзива „ ще остане този сезон” макар всички предстоящи премествания на топ нападатели в европейския футбол това лято. Проблемът е, че слабото показване на Лева на Мондиала в Русия не оказва помощ за това някой кандидат-купувач да се осмели да извади огромна сума за един потвърден, само че въпреки всичко навършващ 30 години през август голмайстор.



Покрай въпросителните към поляка остава да се разбере и най-важния ход на дъската това лято: за кого ще скочи Мадрид след напускането на своя дълготраен водач?

Няма и капка подозрение, че отговорът на първенеца на Европа би трябвало да бъде космически, въпреки че ще се наложи да се посегне към идващото равнище по класа. Просто тъй като като Кристиано Роналдо и Лионел Меси други няма на този стадий. Затова и изборът на „ белите” е доста стеснен. Оставеният след CR7 кратер на „ Сантиаго Бернабеу” носи със себе си свръхстресова задача по силите на малко на брой.

Топ целта на президента на клуба Флорентино Перес е да докара Неймар и/или Килиан Мбапе, въпреки че задачата е извънредно сложна: в договарянията би трябвало да бъде победена цяла, и то супербогата страна като Катар. Стратегията е да се работи дискретно, оттова и общественото отричане за отправени предложения и към двамата нападатели на Пари Сен Жермен. Френският клуб от своя страна има проблеми с покриването на условията на Финансовия феърплей на УЕФА и с приемането на големи пари за една от мегазвездите си може хем да ги позволи, хем да получи задоволителен запас да купи водещ стрелец – с един патрон два заека.





И в случай че договарянията с катарските ръководители на ПСЖ наподобяват комплицирани, не по-малко мъчно ще е да бъде уверен и Даниел Леви да пусне талисмана на Тотнъм Хари Кейн да си тръгне. Особено когато следва сезон на новия „ Уайт Харт Лейн”. Флорентино Перес от дълго време е хвърлил око на голаджията на „ шпорите”, само че най-вероятно ще би трябвало да отсрочи офанзивата си най-малко с година.

Интересно е също дали цялото фамозно трио Военновъздушни сили няма да се разпадне вкупом това лято. Защото Манчестър Юнайтед е подготвен да извади куп пари за Гарет Бейл, и това е по този начин от години, а Карим Бензема е желан от Наполи и Байерн. Реал Мадрид може да раздвижи целия пазар на нападателите единствено в границите на месец единствено с един ход – продажбата на своя именит голмайстор.
Екип на „ Марка”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР