Напускането на една работа изисква много стъпки. След като минете

...
Напускането на една работа изисква много стъпки. След като минете
Коментари Харесай

Пет неща, които да изтриете от компютъра си, ако напускате работа

Напускането на една работа изисква доста стъпки.

След като минете трудностите на стресиращите изявленията за новата работа, договаряте предложенията и се настройвате за своя преход, към момента има една решаваща стъпка, преди да се сбогувате със остарялата си работа: заличаване на вашите файлове.

Често наръчниците на чиновниците диктуват какво можете и какво не можете да изтриете, тъй че би трябвало да внимавате както да не нарушите тези правила, по този начин и да изтриете всичко, което би трябвало.

Служителите би трябвало да бъдат доста внимателни, с цел да не изтрият или копират инцидентно или съзнателно някои от материалите на работодателя си, като имейли, контакти, файлове, документи, програмен продукт и други сходни. Но въпреки всичко има неща, които е добре да изтриете. Ето кои са те:

Лични файлове, като фотоси и данъчни документи

В идеалния случай не би трябвало да употребявате работния си преносим компютър за персонални цели, само че защото границите сред работата и живота се размиват, това е елементарно да се не помни. Ако планирате да напускате, първо ще желаете да се отървете от всевъзможни персонални файлове, като фамилни фотоси. Ако сте теглили чувствителни документи за печатане в офиса си, като данъчни документи, не забравяйте да ги изтриете.

Вашата история на браузъра

Искате ли да изтриете всички неуместни търсения в Гугъл? Добре е да изтриете историята на браузъра си и всички пароли, които той може да е запазил за вас. За Chrome изберете История, по-късно „ изчистване на данните за сърфиране “, по-късно изберете подобаващия интервал от време. Във Firefox, откакто изберете История, ще имате опцията да „ изчистите скорошната история “.



Всички персонални приложения, програмен продукт или разширения, които сте изтеглили

Ако сте изтеглили банково приложение или някакви разширения на служебния компютър, не забравяйте да ги изтриете, преди да си тръгнете. Ако сте ги изтеглили за ваша лична приложимост, а не за фирмени цели, това е наложително.

Като част от процеса на разчистване помислете дали би трябвало да актуализирате имейл адреса, който употребявате, с цел да се абонирате за услуги или бюлетини.

Приложения за персонални известия и бисквитки

Вашият шеф евентуално може да има достъп до вашите персонални приложения за известия, като Apple Messages или Гугъл Hangouts, в случай че ги оставите на работния си компютър, тъй че не забравяйте да махнете и тях. Много хора влизат в персоналните си сметки на работния си компютър, по тази причина е добре да излезете от тях и да изчистите бисквитките.

Пароли

Ако в миналото сте употребявали работния си компютър за нещо персонално, евентуално сте запазили ключова дума. Не забравяйте да я изтриете, преди да тръгнете.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР