Напускам с удоволствието да видя България като един стремящ се

...
Напускам с удоволствието да видя България като един стремящ се
Коментари Харесай

Американският посланик: България се стреми към енергийна независимост

" Напускам с удоволствието да видя България като един стремящ се към енергийна самостоятелност и диверсифициране на енергийните източници народ ". Това сподели американският дипломат у нас Ерик Рубин, откакто бе почетен от президента Румен Радев с медал " Стара планина " първа степен.

Дипломатът напомни покупката на полутечен природен газ от Съединени американски щати, както и построяването на интерконектора сред Гърция и България.

" Всяка стъпка към диверсифициране на енергийните източници обезпечава на България по-голяма сигурност, сигурност и самостоятелност ", разяснява той.

Рубин означи постигнатия напредък в построяването на дълготрайни взаимоотношения сред страните ни в сферите на сигурността, битката с тероризма, миграцията и защитата.

" Имахме опцията да подпомогнем България в съществени моменти на рецесии и провокации в областта на взаимоотношението в защитата и двустранно, и като част от споделената задача като членове на НАТО. Имаме голям прогрес в оперативната съгласуемост, готовността, построяването на потенциала ", добави дипломат Рубин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР