Напукани капиляри и зачервявания по лицето – лесно е да

...
Напукани капиляри и зачервявания по лицето – лесно е да
Коментари Харесай

Напукани капиляри и зачервявания по лицето – народни средства

Напукани капиляри и зачервявания по лицето – елементарно е да се справите с тях с домашни средства

Всяка жена мечтае за здрава и блестяща кожа. За страдание, неудобствата, които предизвиква куперозата (червени и напукани лицеви капиляри), нарушават качеството на живот и хубостта на доста дами.

Причините за куперозата към момента не са изцяло изяснени. Смята се, че за това са отговорни гените, както и слабата съединителна тъкан. За това положение способстват и избрани вътрешни и външни фактори, като стрес, UV излъчване, алкохол, мощни подправки, кофеин, хормонален дисбаланс.

Зачервяването не е чисто естетически проблем, защото по-нататъшното развиване на положението може да аргументи розацея.

Можете да се отървете от куперозата благодарение на няколко ефикасни и потвърдени национални средства.

Алое
Нарежете лист алое надлъжно, оставете го в хладилника за няколко дни. Преди лягане, с отрязаната страна на листа, навлажнете лицето, което преди този момент сте почистили с хладък зелен или черен чай. Повтаряйте процедурата в продължение на две седмици.

Зелен домат
В продължение на 10 дни всекидневно слагайте компреси от зелен домат, който съдържа нужните киселини, които работят интензивно за угнетяване на куперозата. Нарежете домата на линии и ги поставете върху проблематичните елементи от кожата. Оставете да престои 3 минути. След това измийте лицето си и нанесете хидратиращ крем.

Магданоз
Тази ефикасна рецепта е употребена и от нашите баби. Вземете шепа магданоз (лист) и залейте със 100 мл вряла вода. Похлупете и оставете да престои половин час. След това прецедете и прибавете 50 мл мляко. Натопете дребна забрадка, деликатно я изстискайте и поставете върху лицето за 20 минути. Провеждайте процедурата постоянно в продължение на 20 дни, след което повторете, в случай че е належащо.

Градински чай
Направете си лечебно мляко от култивиран чай. 4 супени лъжици изсъхнал култивиран чай залейте с 200 мл вряла вода. Похлупете и оставете да престои 10 минути. Прецедете и прибавете 200 мл мляко. Почистете деликатно лицето с това мляко. След 10 минути измийте го с останалото мляко.

След това измийте лицето няколко пъти с хладка вода. Можете да повтаряте процедурата всеки ден, до момента в който не настъпи усъвършенстване.

Вижте още: Лечебни свойства на прополиса: потребен по време на епидемии

И несъмнено, поддържайте здравословен метод на живот. Не тровете тялото си с цигари и алкохол, спортувайте и се храните здравословно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР