Напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във Варна.

...
Напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във Варна.
Коментари Харесай

Варненци бият аларма за голяма опасност, която е надвиснала над тях

Напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във Варна. Това се вижда от фрагменти, снимани от общинския консултант от Българска социалистическа партия Мартин Златев.

Движението в едната лента на платното е лимитирано поради дефектирала фуга – железна греда е счупена. От Агенция „ Пътна инфраструктура “ няколко пъти са опитвали да решат казуса. Именно под този недостатък се намира и различен – запечатан на видеото.

„ Притеснението ми е, че няма прецизен отговор дали тези нарушавания по колоните и гредите въздействат по някакъв метод на сигурността на моста. Аз приканвам да се извърши една експертиза, тъй като очевидно в моста не се е влизало от доста години. Отдолу е…стресиращо “, съобщи общинският консултант в тв посещение тази заран.

По думите му още през 2015 година е обещан ремонт на оборудването за 35 млн. лева, само че подобен не е осъществен. Той добави, че за последно Аспаруховият мост е ремонтиран през 1999 година „ Направих клипа, тъй като имаше цивилен митинг за това, че мостът не е в положително положение. Не мога да приема държанието на АПИ, които неглижират казуса с моста “, посочи Златев.

Жители на кв. „ Аспарухово “, на които всекидневно им се постанова да минават през моста, показват, че клипът потвърждава незабавната потребност от ремонт, тъй като положението на оборудването е „ плачевно “.

„ Мостът е в пред спешно положение – рамката, която носи фугите на металната структура и на стоманобетонната част е мощно повредена, а това е доста обезпокоително. Тревожно е и положението на ролковите лагери, които не са почиствани или гресирани. Необходим е незабавен ремонт, тъй като Аспаруховият мост няма обходен маршрут “, разяснява инж. Марин Добрев, който е взел участие интензивно в строителството на Аспаруховия мост през 70-е години на XX в.

Инж. Иван Досев от АПИ изрази мнение, че за елементарните жители сниманите фрагменти наподобяват странни, само че съгласно него – заплаха няма. „ Тези проблеми, които се демонстрират в клипчето са повърхностни пукнатини.

В момента мостът е здрав и безвреден “. Той прикани варненци да бъдат спокойни, тъй като структурата е здрава. По думите му това е заключението на проучване, направено в края на 2019 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР