Напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във Варна

...
Напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във Варна
Коментари Харесай

Напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост

Напукан бетон и оголена арматура на Аспаруховия мост във Варна - това се вижда от фрагменти, снимани от варненец, сподели бТВ в "Тази заран ".

Движението в едната лента на платното е лимитирано поради дефектирала фуга – железна греда е счупена.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ няколко пъти са опитвали да решат казуса.

Жители на кв. „ Аспарухово “, на които всекидневно им се постанова да минават през моста, показват, че клипът потвърждава незабавната потребност от ремонт, тъй като положението на оборудването е „ плачевно “.

„ Мостът е в пред спешно положение – рамката, която носи фугите на металната структура и на стоманобетонната част е мощно повредена, а това е доста обезпокоително. Тревожно е и положението на ролковите лагери, които не са почиствани или гресирани. Необходим е незабавен ремонт, тъй като Аспаруховият мост няма обходен маршрут “, разяснява инж. Марин Добрев, който е взел участие интензивно в строителството на Аспаруховия мост през 70-е години на XX в.

Инж. Иван Досев от АПИ изрази мнение, че за елементарните жители сниманите фрагменти наподобяват странни, само че съгласно него – заплаха няма. „ Тези проблеми, които се демонстрират в клипчето са повърхностни пукнатини. В момента мостът е здрав и безвреден “.

Той прикани варненци да бъдат спокойни, тъй като структурата е здрава. По думите му това е заключението на проучване, направено в края на 2019 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР