Напук на всички прогнози и очаквания, Григор Димитров се класира

...
Напук на всички прогнози и очаквания, Григор Димитров се класира
Коментари Харесай

Димитров: Никога не бих предвидил това, но ето ме - тук съм

Напук на всички прогнози и упования, Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Стори го за първи път в кариерата си, откакто до момента най-хубавото му показване в Ню Йорк беше присъединяване в IV кръг през 2014 и 2016 година При това го реализира в може би най-слабия си сезон, след дълго лекуване на контузия в дясното рамо, довела до фрапантен спад както във физическата му форма, по този начин и в психическото му положение.

Нито един от проблемите през последните месеци не личеше в мача на Димитров против Алекс де Минор (Авл) от 1/8-финалите, в който предходната вечер 28-годишният българин се наложи безапелационно със 7:5, 6:3, 6:4. Двубоят на корт " Грандстенд " продължи 2:05 ч. и мина напълно под контрола на някогашния №3 и сегашен №78 в света.

" Щастлив съм от мястото, на което се намирам - показа Григор на конференцията след мача. - Оценявам това, което свърших, и се намирам тъкмо там, където желая. След такова лято и подобен сезон в никакъв случай не бих планувал, че ще бъда тук в този момент, само че ето ме. Така че, да, разчувствуван съм. Понякога е значимо да не гледаш толкоз напред, а да се насладиш на момента и да го оцениш. Да продължиш напред. Надявам се, че след два дни още веднъж ще съм тук. "

За да се случи това обаче, Димитров ще би трябвало да реализира нов исторически резултат в кариерата си, този път от доста по-голям диаметър. Съперник на българина на 1/4-финалите ще бъде 5-кратният първенец на US Open и притежател на рекордните общо 20 трофеи от Големия шлем Роджър Федерер. 38-годишният швейцарец разгроми Давид Гофен (Бел) с 6:2, 6:2, 6:0 единствено за 79 мин. и се класира за 13-и път в VI кръг на последния за годината " мейджър " шампионат.

Това ще е осмият дуел в съперничеството сред Димитров и Федерер, като българинът към момента няма нито един триумф. Двамата са се срещали два пъти в Шлема – на Australian Open през 2016 година (4:6, 6:3, 1:6, 4:6 в III кръг) и на " Уимбълдън " през 2017 година (4:6, 2:6, 4:6 на 1/8-финал). Последният им мач пък беше на финала в Ротердам (Хол) през 2018 година, когато Маестрото се наложи с 6:2, 6:2.

" Това е превъзходен миг, чудесна опция и за двама ни - разяснява Григор. - Това е US Open. Надявам се да имаме страхотна борба и да покажем прекрасен тенис. За мен е значимо всеки мач да надграждам играта си. Започнах на дребен корт в първи кръг, което не беше елементарно, прекосих към по-големите - това са стъпките, които би трябвало да направиш. Това е значимото - да правиш нещата вярно всеки ден, когато имаш мач или когато се подготвяш, да вървиш напред, да добавяш и да подобряваш по нещо всеки ден. "

Федерер също се изрече внимателно преди днешния конфликт, който ще бъде във вечерната сесия на централния корт " Артър Аш ". " Да, оправям се добре против Григор до момента. Но в този момент следва нов мач, нов Григор, нов аз - съобщи Роджър. - Обичам да го виждам, обичам да играя против него. Нашите мачове постоянно са много оспорвани, тъй като имаме много непосредствен жанр на игра. Смятам, че и за двама ни е ужасно, че ще играем един против различен. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР