Напрежението във Венецуела не стихва. Президентът Николас Мадуро обяви тази

...
Напрежението във Венецуела не стихва. Президентът Николас Мадуро обяви тази
Коментари Харесай

Венецуела къса дипломатическите си отношения с Колумбия

Напрежението във Венецуела не стихва. Президентът Николас Мадуро разгласи довечера, че къса дипломатическите връзки с Колумбия, а от Каракас ще бъдат изгонени колумбийски дипломати. Часове по-рано, на Венецуелско-Колумбийската граница избухнаха конфликти, поради опити във Венецуела да влезе филантропична помощ, при които са починали двама души.

 © БГНЕС
Гневни венецуелци изгориха военни униформи в центъра на град Сан Антонио, до границата с Колумбия. Те упорстват да получат филантропична помощ поради неналичието на храни и съществени артикули в магазините и дефицита на медикаменти в лечебните заведения. Армията остава вярна на президента Мадуро. Днес военни използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян стачкуващи и блокираха достъпа на камиони с американски помощи при опитите им да влязат от Колумбия.
 Сблъсъци сред жители и войска избухнаха на Венецуелско-Колумбийската граница Сблъсъци сред жители и войска избухнаха на Венецуелско-Колумбийската граница
На границата сред Венецуела и Колумбия избухнаха конфликти сред военни и цивилни. Войници от Националната гвадрия на Венецуела са напуснали постовете...

Самообявилияат се за краткотраен президент Гуайдо, който поставя всички старания да откри метод да вкара помощите в страната, насочи апел към военните да преминат на негова страна и поздрави четиримата военни, за които беше обявено, че са дезертирали тази заран.
Хуан Гуайдо, самообявил се за краткотраен президент на Венецуела: Призивът към въоръжените сили е доста явен - добре пристигнали на вярната страна историята, добре пристигнали на тези, които поддържаха конституцията.
В същото време в столицата Каракас, многохилядно голям брой се събра на протест в поддръжка на президента Николас Мадуро. Пред своите поддръжници Мадуро разгласи, че къса дипломатческите връзки с Колумбия, тъй като търпението му е изчерпано и не може повече да се помирява с това колумбийската територия да бъде употребена за офанзиви против Венецуела.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР