Напрежението във Велинград се покачи, след като полицията арестува един

...
Напрежението във Велинград се покачи, след като полицията арестува един
Коментари Харесай

Протест и арест във Велинград

Напрежението във Велинград се повиши, откакто полицията арестува един от стачкуващите на митинг поради проблемите с водоснабдяването.

В квартал на града група недоволни излезли на пътя с плакати поради казуса с честите ВиК повреди, които е от над 10 години.

Протестът обаче не бил разгласен и позволен, а създавал условия за блокиране на многолюден път, оповестиха от полицията.

След идването на дежурните полицейски екипи се стигнало и до арест на един от протестиращите. Участниците разпространиха клипове от случилото се.

Една от протестиращите сподели през днешния ден синините по ръцете си, породени ѝ от служители на реда. Издадено ѝ е и здравно удостоверение. Арестуваният с белезници мъж пък е брачният партньор ѝ. По думите ѝ той има съществени болести. Смятат да съдят полицията.

От Министерство на вътрешните работи дадоха отговор, че митингът е бил нерегламентиран и е създавал заплаха от произшествия. Хората са били помолени да изоставен пътното платно, само че са отказали и по тази причина се е стигнало до арест на един от тях, съобщи bTV.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР