Напрежението в сектор „Сигурност е тревожно. Кадровата криза в Българската

...
Напрежението в сектор „Сигурност е тревожно. Кадровата криза в Българската
Коментари Харесай

Президентът: Напрежението в сектор Сигурност е тревожно

Напрежението в бранш „ Сигурност " е обезпокоително. Кадровата рецесия в Българската войска се изостря. Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните водачи прекратиха плановите полети. Недоволството на хората с пагони е обяснимо – за него има обществени, механически и психически аргументи. Политическите реакции на казуса са несъответстващи. Достойни българи са упреквани в лакомия, протест и незаконно държание. Много от тях рискуват живота си в осъществяване на служебния си дълг. Това написа президентът Румен Радев във фейсбук.

" Да желаят от тези доблестни мъже държание на камикадзе, могат да си разрешат единствено политици с безупречен морал на самураи. Недопустимо е да се уязвява достойнството на хората с пагони. Призовавам за отговорно отношение към проблемите на националната сигурност. Политическият възторг не може да замести управническите решения ", написа още президентът.

Припомняме, че във вторник летците отхвърлиха всеобщо да проведат тренировките си с МиГ-29 с претекста, че се усещат несигурни. Те показаха, че по условията на НАТО би трябвало да имат годишно по 180 часа нальот, само че вършат по-малко от половината норматив.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР