Напрежението в пловдивското село Войводиново ескалира. На протеста пред църквата

...
Напрежението в пловдивското село Войводиново ескалира. На протеста пред църквата
Коментари Харесай

Протестът във Войводино ескалира! Тръгват към ромската...

Напрежението в пловдивското село Войводиново ескалира. На митинга пред църквата участват към 200 души. В момента те се насочат на поход към ромската махала. Гражданите показаха гнева си поради избухналото принуждение. Пътят на протестиращите е заграден от пет полицейски бусове, десетки униформени пазят реда. Кметът на Войводиново Димитър Тосев съобщи пред " Марица ", че неведнъж е желал подпомагане от полицията, само че до решение не се е стигнало.

До митинга се стигна откакто през вчерашния ден двама роми - 21-годишният Атанас Пакетов и 17-годишният му брат, биха 33-годишен българин. Според информация на „ Марица “ става въпрос за военния Вальо Димов. Сигнал за спора на кръстовище в селото бил подаден в полицията към 13:30 часа.

Към мястото незабавно били ориентирани два екипа от районно управление (на МВР) – Труд и бранш „ Специализирани полицейски сили “, които открили, че разпрата зародила сред Димов, който карал лек автомобил и двама пешеходци, които пречели на придвижването.

Димов слязъл от колата и в прерасналата разпра посред им бил ударен от младежите. Той е приет в болница и му следва интервенция. След намесата на прокуратурата нападателите са арестувани за период до 72 часа. Срещу тях са повдигнати обвинявания за нанасяне на телесна щета по хулигански подбуди.

Междувременно подплашени от митинга роми от Войводиново са почнали да се изнасят от махалата. Те се тормозили от разпра с тях и някои предпочели да не остават в селото довечера, описаха хора от селото.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР