Напрежението в коалицията Обединени патриоти се разрасна до личен конфликт

...
Напрежението в коалицията Обединени патриоти се разрасна до личен конфликт
Коментари Харесай

Волен Сидеров обяви, че депутат на Симеонов го е бутнал в парламента

Напрежението в обединението " Обединени патриоти " се разрасна до персонален спор сред водача на " Атака " Волен Сидеров и депутата от Националния фронт за избавление на България (НФСБ) Валентин Касабов в Народното събрание през днешния ден. За него се разбра малко след 10.00 часа сутринта, когато кореспондент на партийната телевизия на " Атака " - " Алфа ", стартира да гони Касабов в коридорите на Народното събрание с въпрос: " Вие за какво си позволявате да удряте господин Сидеров? ". Отговор нямаше.

Репортерите бяха поканени на изказване на Касабов пред стаята на парламентарната група на " Обединени патриоти ", което в следствие бе анулирано от пиарите на групата.

Малко по-късно депутатът от " Обединени патриоти " Миглена Александрова, която преди бе пиар на партия " Атака ", разгласи пред публицисти, че в стаята на групата тази заран Валентин Касабов е бутнал Волен Сидеров, само че не сподели детайлности. Касабов на няколко пъти мина по коридорите на Народното събрание, само че избягваше репортерите.

Лидерът на " Атака " първо отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси с мотив, че отива на съвещание съдружния съвет при премиера Бойко Борисов, на което по думите му да се направела крачка обратно, с цел да се върви напред и да има съгласие в обединението. Попитан дали Касабов го е бутнал, той въпреки всичко отвърна: " Бутна ме, да. Няма потребност се се удостоверява. Изнервен е нещо. Държи се несъответстващо ".

" Аз в случай че го бутна, той тъкмо за 5 секунди ще бъде в положение на нокдаун. Но той е болен човек. Аз ще си сложа грях на душата, в случай че би трябвало да му давам отговор. От моя страна нищо няма да последва ", описа Сидеров за спора с Касабов. После разгласи, че до спречкването се е стигнало, откакто той попитал депутата от НФСБ за какво оспорва водачеството му отпред на парламентарната група. Ден по-рано Касабов разгласи, че Сидеров влиза от филм във филм и към този момент не го имат за водач. Според описа на Сидеров Касабов не дал отговор, а почнал да го наскърбява. В описа си водачът на " Атака " удостовери тезата си от сряда, че ръководството може да е устойчиво и кабинетът да продължи да работи даже и Валери Симеонов да не е министър председател.

При опит да бъдат заложени въпроси на Валентин Касабов коментар пред медиите направи водачът на " Воля " Веселин Марешки, които се разгласи в отбрана на Волен Сидеров. " Ей, по този начин ще се разгърнем пред стаята и няма да допуснем никакви нападатели да го тормозят физически ", сподели Марешки.

Накрая Валентин Касабов излезе от пленарната зала и се запъти към една от стаите на парламентарната група, а негови сътрудници от НСФБ го пазеха от публицистите с думите " Нищо няма да разясняваме " и с ръце. На въпрос: " Вярно ли е, че сте блъснал господин Сидеров? Какво се случи? " Касабов сподели: " Няма такова нещо. Това са измислици. Това са отново някакви такива сънища. Той доста неща може да твърди. Спокойно. Спокойно ". А негов сътрудник извика на публицистите: " Хайде, апелирам ви се. Пуснете ни да минем ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР