Напрежението в Източна Украйна скочи драстично, след интензивен артилерийски обстрел

...
Напрежението в Източна Украйна скочи драстично, след интензивен артилерийски обстрел
Коментари Харесай

Мощна артилерийска стрелба в Източна Украйна

Напрежението в Източна Украйна скочи фрапантно, след натоварен артилерийски обстрел по цивилен цели в следени от Украйна територии, оповестява The Guardian. Според Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), в четвъртък е имало голям брой координирани офанзиви от страна на проруските сепаратисти по цялата 250-километрова фронтовата линия в района на Донбас.

Атака против Станица Луганска е пробила стената на спортния салон в детска градина, 15 минути преди заниманията на децата. Втора ракета е оставила дребен кратер покрай детските пързалки в двора. Учител и охранител са с комоцио. Украинските военни оповестиха, че върху града са паднали 32 снаряда, като са ранили военнослужещ и са нарушили електроснабдяването. Нападението е траяло и в четвъртък вечер, като извънредно е взел участие и танк.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски упрекна съветската страна в „ провокативно “ държание. Външният министър Дмитро Кулеба сподели, че „ снарядите идват от краткотрайно окупираните територии на Украйна, които се управляват от Русия “. Мария Мезенцева, украински...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР