Напрежението в Източна Украйна продължава да се покачва в очакване

...
Напрежението в Източна Украйна продължава да се покачва в очакване
Коментари Харесай

Байдън: Путин е диктатор, който извършва геноцид

Напрежението в Източна Украйна продължава да се повишава в очакване на огромна съветска атака там.

Москва и Киев струпват сили в източния район Донбас, а сателитни фотоси демонстрират напредване на съветски войски и съоръжение на най-малко три места по границата с Украйна.

Джо Байдън и Борис Джонсън разговаряха по телефона, като разискаха по какъв начин да се ускори икономическият напън върху Русия и да се приключи зависимостта на Запада от нейния нефт и газ. Разговорът се организира часове преди Байдън да упрекна Путин, че е " деспот ", който прави геноцид в Украйна. В речта си Байдън за първи път назова съветските дейности в Украйна " геноцид ", като преди този момент единствено ги определяше като военни закононарушения.

„ Бюджетът на вашето семейство, опцията да заредите резервоара си, нищо от това не трябва да зависи от това дали един деспот афишира война и прави геноцид на другия завършек на света. Да, нарекох го геноцид, тъй като става все по-ясно, че Путин просто се пробва да заличи концепцията даже да можеш да бъде украинец. И доказателствата се усилват. Малко по-различно от предходната седмица, само че излизат от ден на ден доказателства за безусловно ужасните неща, които руснаците са направили в Украйна. И занапред ще научаваме от ден на ден и повече за опустошението. Ще оставим юристите да решат по какъв начин, в интернационален проект, да квалифицират случилото се, само че съгласно мен наподобяват тъкмо така”, сподели в речта си американският държавен глава.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР