Напрежението в Габрово приключи, но това е случай, който може

...
Напрежението в Габрово приключи, но това е случай, който може
Коментари Харесай

Каракачанов: Случилото се в Габрово може да се повтори във всеки град

" Напрежението в Габрово завърши, само че това е случай, който може да се повтори във всеки един град ", предизвести в Горна Оряховица вицепремиерът Красимир Каракачанов. " Във всеки един град имаме сходни престъпни прояви ", уточни той.
Според него казусът с телефонните измамници в Горна Оряховица е образецът за интегрираните роми. " Толкова милиарди лв. изляти да ги интегрираме, а те се научиха да вършат телефонни измами.
Акцията е сполучлива, над 30 български жители от цигански генезис са арестувани на територията на Българи и на Румъния. Нещо, което от дълго време се възнамерява, защото те хитруват и от румънска територия се обаждат и оттова си правят измамите, смятайки че когато не можеш да ги заловиш в България на мястото на престъплението, ще се измъкнат. Както виждат, дългата ръка на Министерство на вътрешните работи ги настига и в Румъния.
Така че не би трябвало да има благосклонност към сходни хора, които са здрави и прави и относително интегрирани, боряват добре с телефоните, вместо да работят и да си изкарват хляба, лъжат възрастни хора и ги мамят. Затова ли давахме пари да и интегрираме? ", разяснява Каракачанов.
Относно даването на общини на военни парцели с отпаднала нужда военният министър разяснява, че по този начин МО се освобождава от заплащане на налози и средства за защита. Общините в множеството случаи ги вземат, с цел да вършат зелени зони, паркове.
" Не обичам да давам военни парцели, изключително там, където можем да изградим нещо потребно за армията. В бившето сержанско учебно заведение във Велико Търново една част от парцела е трансфериран безплатно. Аз имам големи потребности от жилища за военнослужещите и там, където можем да строим жилища, няма да подаряваме ", безапелационен бе той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР