Напрежението в Българското национално радио продължава. Медията съобщи на страницата

...
Напрежението в Българското национално радио продължава. Медията съобщи на страницата
Коментари Харесай

Контрапротест в БНР: Служители защитават статуквото

Напрежението в Българското национално радио продължава. Медията заяви на страницата си, че чиновници са излезли на контрапротест- в отбрана Служители на БНР излязоха на контрапротест в отбрана на генералния шеф. Според тях в случай че Светослав Костов подаде оставка, радиото ще се дестабилизира. Самият той към този момент разгласи, че няма желание да напуща поста си.
Миналата седмица Съвет за електронни медии изиска оставката му няколко митинга на публицисти и след апела на редакторският екип на радиото, който изиска да бъде изслушан от регулатора по проблема със спрения сигнал на 13 септември.
От Съвет за електронни медии се заканиха да прекратят мандата на Костов предварително, в случай че той самичък не подаде оставка до петък - 4 октомври. Това може да стане, в случай че 3-ма от петимата членове на регулатора гласоподават " за ".
На контрапротеста в двора на радиото са се събрали представители на синдикати, публицисти, водачи и IT експерти в БНР. Те упорстват за разговор по проблема. Искат да бъдат изслушани от Съвет за електронни медии, за задачата са събрали над 200 подписа. Контрапротестиращите (които по думите им, в действителност не стачкуват, а подкрепят) желаят да бъде даден късмет на Светослав Костов да осъществя концепцията си, с която същият медиен регулатор го избра за поста общоприет шеф на БНР преди 2 месеца.
Ако до петък Съвет за електронни медии не одобри контрапротестиращите, с цел да чуе и тяхната позиция, те ще излязат още веднъж на символичния си митинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР