Напрежението в Асеновград не е етническо, удобно е да бъде

...
Напрежението в Асеновград не е етническо, удобно е да бъде
Коментари Харесай

Цацаров: Напрежението в Асеновград не е етническо, някой удобно го представя така

" Напрежението в Асеновград не е етническо, комфортно е да бъде показано като такова ". Това разяснява в Бургас пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров. По негово персонално виждане напрежението е вследствие на дълго толерирано възприятие за безотговорност.

" И това схващане за безотговорност не е единствено вследствие на осъществени престъпни прояви, а то продължава в тези български градове и села, където в ромските махали се толерира противозаконното строителство и ред административни нарушавания, на които се гледа по-снизходително ", уточни обвинител номер едно.

Главният прокурор сподели още, че " парите за интеграция на ромското население са изразходени за интеграция на тези, които са ги изразходвали ".

Във връзка със случая в Асеновград той напомни, че тази седмица следва да бъдат повдигнати обвинявания на народния представител Манол Генов. " А част от неговата активност е пазаруване на ромски гласове и точно това население е търсено по време на избори ", добави Цацаров.

По думите му решението на целия проблем е такова, че " нещата би трябвало да минат в равна мяра за всеки и всяко нарушаване да се санкционира, а както и да се спре политическия маркетинг в ромските махали ".

Главният прокурор добави още, че " това население е толерирано години наред, защото е необходим като електорат ". " Има тотално схващане за безотговорност ", каотегоричен бе той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР