Напрежението пред Министерски съвет ескалира. Протестиращите фермери направиха опит да

...
Напрежението пред Министерски съвет ескалира. Протестиращите фермери направиха опит да
Коментари Харесай

Сблъсъци между фермери и полиция пред Министерския съвет

Напрежението пред Министерски съвет ескалира. Протестиращите фермери направиха опит да нахлуят в постройката на държавното управление. Те са удържани от жива верига служители на реда, съобщи БГНЕС. Протестиращите скандират „Оставка!“.

Хората са блокирали и придвижването по бул. „Княз Ал. Дондуков“.

Напрежението пред държавното управление се увеличи, откакто министър-председателят Бойко Борисов не се появи пред протестиращите, за което те упорстваха. Фермерите излязоха на митинг с искане за оставката на земеделския министър Румен Порожанов и шефа на БАБХ Дамян Илиев. Овцевъдите изляха мляко и възпламениха бала вълна пред постройката на Министерския съвет. Прозвуча погребален марш, а след него и химна на България.
 img_3882  img_3986  img_3785
„ Ние не просим пари господин Борисов, желаеме това, което ни отнехте “, се чуваха възгласи под прозорците на Министерски съвет. Една жена, чието стадо е било избито, съобщи, че не е била позволена от жандармерията и без нея то е евтаназирано. Хората се оплакаха, че нито един служител от 17 000 администрация на земеделското министерство не е отишъл при тях да им изясни за казуса.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР