Напрежението по пътищата расте, има блокирани магистрали, огромно количество жандармерия

...
Напрежението по пътищата расте, има блокирани магистрали, огромно количество жандармерия
Коментари Харесай

Нинова скочи: Никой не преговаря с миньорите, а им пускат газ

Напрежението по пътищата пораства, има блокирани автомагистрали, голямо количество жандармерия се струпва в Старозагорския район, а по непотвърдена информация е употребен сълзотворен газ против протестиращите на автомагистрала „ Тракия “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" В същото време Денков споделя, че ще изпрати Плана за възобновяване и резистентност, по този начин както е. Никой не проговаря с протестиращите миньори, които пазят работните си места, себе си и децата си ", скочи тя.

Нинова заяви, че от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " са внесли през днешния ден план на решение на Народно събрание, с което да се задължи Министерски съвет до 15 октомври да завърши договарянията с Европейска комисия в осъществяване на решението на този парламент, с които е предоставено на държавното управление да промени Плана за възобновяване и резистентност.

Предложението на трите партии планува още в период до 20 октомври Министерски съвет да показа пред Народно събрание отчет какво е реализирано при договарянията, както и да изиска от Европейска комисия едномесечна пролонгация за териториалните проекти за въглищните централи.
 
Проекта на решение планува още до 20 октомври да се подпише съглашение със синдикатите за проектите за обективен преход.

Нинова отсече, че този план на решение би трябвало да бъде гласуван още през днешния ден и прикани председателстващия съвещанието Никола Минчев да го включи в дневния ред.

Той обаче разяснява, че не може да го направи, тъй като не е ръководител на Народно събрание, а заместител и е нужно петима членове на председателския съвет, които да изискат точката да влезе в дневния ред.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР