Напрежението по оста Киев-Москва нараства. Русия и Беларус удължиха съвместните

...
Напрежението по оста Киев-Москва нараства. Русия и Беларус удължиха съвместните
Коментари Харесай

Замириса силно на барут в Европа: Русия и Беларус удължиха военните учения

Напрежението по оста Киев-Москва нараства. Русия и Беларус удължиха взаимните военните учения на силите за реагиране на съюзната страна, които трябваше да приключат през днешния ден, поради напрежението в Донбас, разгласи военният министър на Беларус.

Сепаратистките и държавните сили в Украйна не престават и през днешния ден да си разменят през днешния ден обвинявания - бунтовниците в Донецка област обявиха, че няколко десетки снаряда са били изстреляни по тяхната територия, а украинската войска заяви за 19 нарушавания на примирието, съобщи ДПА

Западът не може до безспир да протяга " маслинена клонка ", до момента в който Русия покачва напрежението по украинската граница, предизвести ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

От Белия дом оповестиха, че американският президент Джо Байдън е свикал за през днешния ден съвещание на Съвета за национална сигурност за обстановката в Украйна.

Русия и Беларус удължиха военните обучение край границата с Украйна

" Във връзка с увеличението на военната интензивност наоколо до външните граници на съюзната страна и утежняването на обстановката в Донбас президентите на Република Беларус и Руската федерация взеха решение да продължат тестванията на силите за реагиране на Съюза ", заяви министърът на защитата на Беларус Виктор Хренин, обобщавайки предварителните резултати от приключеното взаимно оперативно обучение " Съюзна решителност - 2022 ".

Според него като цяло фокусът на такава инспекция ще остане неизменен: " тя е предопределена да обезпечи съответен отговор и деескалация на военните мерки на недоброжелатели " наоколо до общите граници на съюзната страна на фона на фактът, че прилежащите страни " се зареждат с най-модерните оръжия по ексклузивен безпланов метод ".

Хренин уточни, че на територията на прилежащи страни са основани голям брой групировки от войски и сили, в това число трети страни.

" Нивото на подготвеност за потребление на междуведомствените звена на НАТО за незабавно реагиране е нараснало от седем на пет дни при положение на така наречен ескалация на обстановката в Украйна ", изясни той. Също по този начин, по думите му, са осъвременени оборудванията на военната и транспортната инфраструктура.

" Броят на неразбираемите за нас учения и интервенции се усили неведнъж. Очевидна е и тяхната ориентировка против Русия и Република Беларус ", сподели министърът.

Хренин означи, че Западът отхвърля да одобри " алените линии " , обрисувани от Русия в архитектурата на сигурността на Европа, за които интензивно търси способи да ги заобиколи.

" Предлагат се хрумвания за нови формати за военно развиване на територията на Украйна. От всичко казано разумно следва един извод: в Европа има доста мощна миризма на барут, целеустремено се тласка към война ", заключи той.

Беларуско-руските учения " Съюзническа решителност - 2022 ", извършени като част от цялостна инспекция на силите за реакция на съюзната страна, демонстрираха, че Минск и Москва, с помощта на бързи и координирани дейности, са изпреварили стъпките на своите съперници, сподели Хренин.

" Учението " Съюзническа решителност " удостовери способността на въоръжените сили на Беларус и Русия да вземат решение взаимно дилемите на въоръжената защита на Съюза. По успеваемост и координация изпреварихме нашите съперници ", сподели министърът. Според него маневрите потвърдиха, че Беларус и Руската федерация " имат подготвена цялата инфраструктура, правните аспекти са уредени, управляващите и войските са подготвени да работят, както се споделя, от колелата ".

В Европа има доста мощна миризма на барут


НАТО предизвести, че Русия е струпала до 30 000 бойци в Беларус и може да ги употребява, с цел да нападна Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект , тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Според Русия НАТО търси предлог да разположи повече военни сили и техника наоколо до съветската граница. Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е отприщил тази нервност, с цел да прикрие саботажа от страна на Украйна на Минските съглашения, които поставят основите за политическо разрешаване на въоръжения спор в Донбас.

Според Запада вероятно навлизане на Русия в Украйна ще провокира най-големия спор от края на Втората международна война насам.

" Планът, който виждаме, е за нещо, което в действителност може да е най-голямата война в Европа след 1945 година ", съобщи по-рано през днешния ден пред Би Би Си английският министър председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс. По думите му глобите против Русия при положение на война ще отидат доста по-далеч, в сравнение с се говореше обществено до момента. Той добави, че решението на Обединеното кралство и Съединени американски щати да лишат съветските компании от опцията " да търгуват с долари и лири ", би бил доста тежък удар за тях. Според Джонсън обаче, Путин евентуално не мисли разумно, заради което опасността от нови наказания надали ще е задоволителна за предотвратяването на съветска инвазия.

Европейски Съюз: Западът не може постоянно да протяга " маслинена клонка " на Русия

Западът не може до безспир да протяга " маслинена клонка ", до момента в който Русия покачва напрежението по украинската граница. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщи Франс прес.

" Големият въпрос остава: желае ли Кремъл разговор? ", запита Мишел по време на конференцията по сигурността в Мюнхен. " Не можем постоянно да подаваме маслинена клонка, до момента в който Русия прави ракетни проби и продължава да натрупа войски " по украинската граница, добави той.

Изявленията на Кремъл " преди няколко дни даваха дребен лъч вяра, само че дейностите му добиват формата на продължаващо военно усилване с тежки произшествия в Донбас ", Източна Украйна, където през последните дни зачестиха въоръжените конфликти, означи европейският върховен чиновник.

Той повтори, че Западът е решен да отговори на всяка експанзия против украинската територия с пакет от наказания против Русия.

Русия " се надяваше да всее разединение, да отслаби нашия съюз, да ни раздели, а в действителност те направиха тъкмо противоположното ", съобщи Шарл Мишел и увери, че единството на американците и европейците е било " циментирано ".

Междувременно от Белия дом оповестиха, че американският президент Джо Байдън е свикал за през днешния ден съвещание на Съвета за национална сигурност за обстановката в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР